Van Beukering krabbelt langzaam weer overeind

De afgelopen weken zag hij het even niet meer zitten, maar heel langzaam kruipt Jhon van Beukering weer uit het dal. „NEC wil graag van mij af. Ik wil daaraan best meewerken. En als er geen club voor mij komt, ga ik ge­woon nog een jaar mijn uiterste best doen voor NEC. En daarna loop ik transfervrij de deur uit.”

De onvrede bij Van Beukering kwam vorige week tot een hoogte­punt toen hij met Jong NEC tegen De Graafschap voetbalde. „ Ik heb even een dipje gehad, maar nu wil ik laten zien dat ik er weer tegen­aan ga. Een dag na De Graafschap had ik een gesprek met Carlos Aal­bers.

Hij legde uit dat er bij NEC geen plek meer was voor mij. Ze hebben een nieuwe spits gekocht en die wordt hoe dan ook opge­steld. Aalbers vertelde ook dat hij voor het seizoen al dvd’s had rond­gestuurd in de hoop dat er een club voor mij zou komen. Ik heb geantwoord dat ik, na het slechte vorige seizoen, begrip had voor zijn standpunt. ‘Laten we samen een oplossing zoeken’, stelde ik voor. Want ik ben natuurlijk geen speler voor de bank.”

Volgens Van Beukering is NEC be­reid hem te laten gaan. Maar wel tegen een stevige afkoopsom, van naar verluidt 4,5 ton. „Dat bedrag klopt”, erkent de Velpenaar. „Ik vind het wel belachelijk veel geld voor een speler die nog maar een jaar contract heeft. Normaal ge­sproken vragen ze in een dergelij­ke situatie een jaarsalaris. Daar zit nog wel wat tussen.”

Vorige week informeerde Swansea City bij NEC naar de vraagprijs voor Van Beukering. Maar de club uit Wales heeft sindsdien niets meer van zich laten horen.

‘Beuk’ speelde gistermiddag met Jong NEC tegen de beloften van Heracles. Hij had zijn middag flink kunnen opvrolijken als hij de straf­schop, die hij na rust handig ver­sierde, had benut. De NEC- spits knalde de bal echter recht door het midden op de voet van doel­man Kampjes, waardoor het mati­ge duel onbeslist bleef: 0-0.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.