Van Beukering snakt naar voorzetten

Spits zorgt voor strijd tegen Heerenveen, maar staat pas op vier goals.

Het spel van NEC deed al een half uur pijn aan de ogen, toen het publiek in het uitverkoch­te Goffertstadion eindelijk opveer­de. Jhon van Beukering liep zich warm aan de zijlijn. En op de tri­bunes gingen ze gelijk los: Jhonny, Jhonny, Jhonny Goooaaallll, Jhonny Goooaaalll, Jhonny Gohohool.

Voor de fans staat Van Beukering nog steeds garant voor doelpun­ten, maar tegen Heerenveen (1-1) scoorde de spits, die in de 39e mi­nuut na de benutte strafschop van Youssef El-Akchaoui het veld in kwam voor Rachid Bouaouzan, op­nieuw niet. Na 1187 speelminuten (verdeeld over vijftien duels) staat zijn teller op vier competitiedoelpunten. Veel te weinig, weet ook Van Beu­kering, die er vorig seizoen elf in­schopte. „Maar toen kreeg ik de ene voorzet na de andere. Dat ge­beurt nu minder. Ik val niemand af. Rachid ( Bouaouzan, red) werkt keihard. Dennis ( Rommedahl, red) debuteerde ijzersterk tegen Sparta. Gooide die bal wel drie, vier keer goed voor. Dan hoop je dat we dat kunnen uitbouwen. Ik ben geen spits die drie tegenstan­ders uitkapt. Ik moet bediend wor­den. Dat gebeurt nog te weinig. Als je de bal op de middenlijn hebt, zoek dan direct de spits. Je krijgt een één-twee, en van daar uit kun je opnieuw een actie ma­ken.”

Met het inbrengen van Van Beuke­ring hoopte Mario Been op meer duelkracht voorin. Dat is Van Beu­kering wel toevertrouwd. „ Alles be­gint met keihard werken. Dat is de basis”, doceerde de spits, die zich op de bank kapot geërgerd had aan de lamlendige beginfase van zijn ploeg. „Ik vond het slappe hap bij ons. Na vijftien minuten had het al over en uit kunnen zijn. Ba­bos redde nog een keer knap. Die bal op de binnenkant van de paal. Lamlendig was het.”

Vanaf het moment dat Van Beuke­ring zijn entree maakte, sloeg de vlam in de pan. De aanvaller kleunde erin, vocht pakkende duels uit met zijn directe tegen­stander Michael Dingsdag en zorg­de er in zijn eentje bijna voor dat de toch al dramatische grasmat nog meer omgeploegd werd.

Halverwege de tweede helft ging Dingsdag neer bij een lijf-aan-lijf- gevecht met de NEC- spits die prompt bij de be­droevend zwakke scheidsrechter Ed Janssen op de bon ging. „Ik maakte me breed. Zette mijn lichaam tussen hem en de bal. Wachtte tot hij me in de rug zou springen. Dat deed- ie de hele tijd. Plots stond ik vrij voor Vandenbus­sche, maar floot die scheidsrechter me terug. Sloeg nergens op.”

Met het puntje kon hij leven. En ook met de manier waarop NEC zich teruggeknokt had in de wed­strijd. Toch, woensdag, als in een ongetwijfeld k0lkende Goffert HSV voor de UEFA Cup de tegen­stander is, zal het vanaf het begin anders moeten, wist Van Beuke­ring. „Maar dat is een wedstrijd op zich. Voor HSV hoef je niemand op scherp te zetten. Dat zou wat zijn, zeg. Voor zo’n wedstrijd!”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.