Van Beukering vertrekt op huurbasis naar De Graafschap

Het hing al lange tijd in de lucht, maar de kogel is door de kerk: Van Beukering vertrekt bij NEC. De spits zal de rest van het seizoen op huurbasis uitkomen voor De Graafschap. Na afloop van dit seizoen is Van Beukering transfervrij, dus een transfersom zit er niet in voor NEC.

Op de officiële site geeft Van Beukering aan blij te zijn met de overstap: ‘Ik wil gewoon voetballen en de club is heel duidelijk naar me geweest. Dit is voor alle partijen de beste oplossing. Bij De Graafschap kom ik in een vertrouwde omgeving en ben ik ook nog eens dicht bij huis. Nog steeds heb ik absoluut geen spijt dat ik ooit naar N.E.C. ben gegaan. Ik heb er 2 hele mooie jaren gehad en UEFA Cup voetbal gespeeld. Ik heb zojuist afscheid genomen van alle spelers en de mensen in De Goffert, hen alle succes gewenst voor dit seizoen en nu ben ik onderweg naar Doetinchem.’

Directeur voetbalzaken van De Graafschap Leen Looyen is blij met de komst van Van Beukering. “Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk zijn we er toch uitgekomen met NEC”, zegt Looyen donderdag. “Het had ook niet langer moeten duren, want dan hadden we voor een andere optie gekozen.” Van Beukering traint donderdagmiddag al mee met De Graafschap en maakt vrijdag zijn rentree, thuis tegen FC Omniworld.

In een reactie geeft Van Beukering aan dat hij twee mooie jaren bij NEC heeft gehad, maar dat zijn vizier nu op scherp staat voor De Graafschap. "In Doetinchem heb ik een goede tijd gehad, ik zie er naar uit om weer in het sfeervolle stadion te spelen", aldus de aanvaller.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.