Van Dijk waarschuwt Verdellen voor Vleminckx

VVV-Venlo speelde tot nu toe vier keer gelijk in de Eredivisie. Morgenavond in de uitbeurt tegen NEC hoopt trainer Jan van Dijk op de eerste winst van het seizoen. In de basis voert hij één aanpassing uit ten opzichte van vorige week. Sjors Verdellen vervangt centraal achterin Frank van Kouwen.

"Ik heb Sjors vanmorgen uitgebreid gesproken en hem gewaarschuwd voor Björn Vleminckx", vertelde Van Dijk. "Vleminckx is namelijk een beest van een spits, iemand die alles doet wat onze lieve Heer heeft verboden. Ik heb Sjors duidelijk gemaakt hoe hij het best Vleminckx kan bestrijden."

Vooralsnog is Van Dijk erg tevreden over de start. "We hebben het tot nu toe geweldig gedaan. Alleen tegen FC Groningen kregen we vorige week twee doelpunten tegen, die ik beschouw als Jupiler League-goals. Deze week heb ik daar op de training nog extra op gehamerd. Tijdens de partijvorm vandaag was het groene team NEC. Zo zag ik Niels Fleuren zes keer over zijn tegenstander heengaan. Dat zal morgen maximaal even vaak gebeuren in een wedstrijd. Ik heb hem toen opgedrongen de bal met opzet een keer terug te spelen op Dennis (Gentenaar, red.)," zegt hij tegenover ELF Voetbal.

"Ik wil dat mijn team immers het geduld bewaart. Als we een kans krijgen, moeten we daar goed mee omgaan. Voor de training vanmorgen hebben we drie kwartier videobeelden bekeken van NEC. Met name heb ik de spelers nog gewezen op Lorenzo Davids. Hij komt vaak mee op en dat ontgaat velen."

Van Dijk kan alleen geen beroep doen op Ruud Boymans. De overige spelers zijn fit. Boymans trainde vandaag wel weer met de bal. "Het was mooi om te zien dat Ruud weer straalde. Hij heeft een volgende stap gemaakt. Maar ik reken pas op zijn inzet rond de winterstop."

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.