Van Eijden staat pal achterin

Iedereen die gevoetbald heeft herkent het moment. Je zet aan om een bal te onderscheppen en op het moment van vertrek weet je dat je te laat zult zijn. „Maar dan is er geen weg meer te­rug”, zei Rens van Eijden zaterdag­avond toen hij zijn enige foutje van de wedstrijd met tegenzin aan de vergetelheid ontrukte.

In de 59e minuut trok de centrale verdediger van NEC aan de stut­ten om een dieptepass op Frank Demouge te onderscheppen, maar aan de zijlijn ging Van Eijden on­der de bal door. „ Als ze daarna in ons eigen strafschopgebied niet on­deruit gaan, heeft niemand het meer over dat moment van mij”, doelde de 21-jarige Brabander op de glijpartij van John Goossens waardoor Saïd Boutahar simpel voor de Tilburgse gelijkmaker kon zorgen.

Het was een smetje op een verder goede wedstrijd van Van Eijden die als een van de weinigen achter­in niet door malheur was getrof­fen. „ Zomer, Wellenberg, Pothui­zen. Drie man die afhaken. Dan merk je dat we een smalle selectie hebben. Al moet ik zeggen dat Mitchell (Burgzorg, red) prima in­viel”, zei de verdediger, die Frank Demouge helemaal uit de wed­strijd speelde. Een pikant duel, om­dat beiden vorig seizoen nog sa­mengespeeld hadden bij Willem II. „ Spelen tegen Willem II is so­wieso speciaal voor mij. De eerste club die mij de kans gaf om op het hoogste niveau uit te komen. Ik ken Frank natuurlijk door en door. Hij probeert altijd diagonaal uit je rug te komen. En hij is slim, hè. Als het kan, zoekt hij de kleinste jongens op. Deed hij nu ook. Maar ik heb hem overal achterna geze­ten.”

Hoewel de pakkende duels tussen de lange mannen het aanzien meer dan waard waren, kon de wedstrijd als geheel nauwelijks boeien. „Het was niet hoog­staand”, erkende Van Eijden. „Voor rust was het allemaal niet best. Komt ook omdat beide ploe­gen druk op de bal zetten. Willem II speelde heel snel de lange bal. Ook omdat het bij ons goed stond. Veel beter dan tegen Heracles. Nu spelen we compact. Loeren we op een counter. Ik weet het. Oogstre­lend is dat allemaal niet. Maar het hoort wel bij het moderne voet­bal.”

Hij wilde het nog wel even gezegd hebben. Twee keer drie kwartier goed staan. Je tegenstander tot wanhoop drijven omdat ze de bal maar niet kwijt kunnen. Dat is ook een kwaliteit. En over zijn ei­gen spel was hij best tevreden. Mocht ook wel weer een keer. „Dit seizoen kent nog te veel ups en downs. Maar vandaag ging het goed. Dat geeft in elk geval vertrou­wen voor de toekomst. Op het laatst ging ik nog mee naar voren. Je wilt toch winnen. Iets forceren. Die goal had zomaar kunnen val­len.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.