Van Zaanen: ‘NEC mooie stap vooruit’

Rowin van Zaanen vertrekt zo goed als zeker naar NEC. De aanvaller van FC Volendam heeft al een gesprek achter de rug met de clubleiding van de vereniging uit Nijmegen.

,,Er komt nog een vervolggesprek, maar het ziet er goed uit”, aldus Van Zaanen, die in Nijmegen een contract voor drie seizoenen kan tekenen. ,,NEC is voor mij een mooie stap vooruit.”

De Monnickendammer moet nog wel een medische keuring ondergaan. ,,Ik verwacht geen problemen. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren wat blessures gehad, maar op dit moment ben ik in principe gewoon fit.”

De 24-jarige Van Zaanen heeft bij FC Volendam een aflopend contract. De degradant wilde de verbintenis met de Monnickendammer graag verlengen, maar de speler gaf al snel aan liever in de eredivisie te willen blijven spelen. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Volendam en maakte in 2003 zijn debuut in het eerste elftal. Dit seizoen kwam de vleugelspits zeventien duels in actie. Hij maakte daarin vijf doelpunten.

Volendam moet tevens vrezen voor het vertrek van Tim Bakens. De centrale verdediger, die ook een aflopende verbintenis heeft, staat in de belangstelling van zijn oude club De Graafschap. ,,Ik heb dat ook van meerder mensen gehoord”, aldus Bakens. ,,Maar zodra de club zelf geen contact met mij opneemt, kan ik niets met die geruchten.”

Bron: Noord Hollands dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.