Veel vragen fans over Hamburgreis

NEC: misverstand over uit-kaarten; club wijst ook op blaastesten.

De thuiswedstrijd te­gen HSV moet nog worden ge­speeld, maar veel fans zijn al bezig met de uitwedstrijd in Hamburg. „Het wordt de grootste uitwed­strijd ooit, nog nooit zijn we met 4.000 fans op pad gegaan”, zegt Jan Bluyssen van NEC. „Dat mer­ken we nu al: we worden heel veel gebeld door fans die vragen heb­ben over de Hamburgreis.”

Meest gestelde vraag: waar blijft mijn uitkaart. „ Maar die komt dus niet. Dat is een misverstand”, zegt Bluyssen. „Bij fans die een kaart hebben besteld, wordt de ‘uit-func­tie’ op de club- of seizoenkaart door ons geactiveerd. Verder zijn omwisselbiljetten verstrekt. Pas bij het stadion van HSV krijgen de mensen een toegangskaart.”

De dik 4.000 meereizende suppor­ters kunnen hun persoonsgebon­den omwisselbiljet op vertoon van hun club- of seizoenkaart op twee dagen bij het HSV-stadion inwisse­len voor een entreebewijs: op woensdag 25 februari tussen 18.00 en 20.00 uur ( NEC traint dan in het HSV- stadion, de club hoopt dat de fans daarbij kunnen zijn) en op de wedstrijddag, 26 februari, van 10.00 tot 18.15 uur.

Bluyssen: „Wij roepen onze sup­porters op om op tijd een entree­bewijs te halen bij het stadion. Doe dat – ook vanwege de avondspits – niet vlak voor aan­vang van de wedstrijd, die trou­wens al om 18.15 uur begint.” Het stadion ligt buiten het cen­trum, maar er zijn goede metrover­bindingen met de binnenstad en het roemruchte uitgaanscentrum de Reeperbahn.

NEC ontvangt dezer dagen ook veel vragen over de al dan niet ver­plichte milieusticker in Hamburg (niet verplicht) en winterbanden ( niet verplicht, maar vanaf zeven graden vorst ben je bij een aanrij­ding wel de pineut). Bluyssen wil niet betuttelen, maar heeft nog wel een paar waarschuwingen in petto: „Weet dat de Duitse politie minder tolerant is dan de Neder­landse. En hou rekening met alco­holcontroles in de rijen voor het stadion. Dat hebben ze aangekon­digd. Je mag best gedronken heb­ben, maar wie zich opvallend ge­draagt komt het stadion niet in.”

Waarschijnlijk gaan 800 fans met een georganiseerde busreis naar Hamburg. De overige supporters reizen per auto of trein. Het is de bedoeling dat de fans elkaar op de middag vóór de wedstrijd treffen in de wijk St. Pauli, waartoe de Reeperbahn behoort. Er zijn overi­gens nog 250 kaarten beschikbaar.

Meer info: nec-nijmegen.nl NEC waarschuwt fans die meerei­zen naar Hamburg voor alcohol­controles aan de poorten van het stadion. Dronken fans komen er niet in.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.