Verhuizing naar Bijsterhuizen serieus

Onze collega’s van NECToday.nl timmeren hard aan de weg. Het is de moeite waard om de site van deze jongens goed in de gaten te houden.

In de zoektocht naar de vergroting van de thuishaven van NEC, heeft NEC een marktonderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een verhuizing. Het onderzoeksbureau heeft de resultaten daarvan gepresenteerd aan de grote sponsors en investeerders van de Nijmeegse club. Opvallendste conclusie: met een verhuizing naar industrieterein Bijsterhuizen (9,2 kilomter van huidige Goffert) moet zeer serieus rekening worden gehouden.

Het zit zo: op de lange termijn heeft NEC een doorgroeipotentieel naar 30.000 mensen die het stadion willen bezoeken. Aangezien de huidige Goffert maar uitgebreid kan worden tot een capaciteit van 22.500 mensen, is een verhuizing voor de lange termijn dus beter. Die verhuizing zou dan moeten zijn naar industrieterein Bijsterhuizen.

Hetzelfde onderzoeksbureau deed eerder een soorgelijk onderzoek voor FC Twente, SC Heerenveen en FC Groningen. Volgens het bureau heeft NEC meer doorgroeimogelijkheden qua achterban dan de laatstgenoemde, FC Groningen.

Bron: NEC Today

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.