Vitesse mogelijk zonder Lasse Nilsson tegen NEC

Vitesse moet het zondagmiddag in de derby tegen NEC (aanvang 16.30 uur) wellicht doen zonder Lasse Nilsson. De Zweedse aanvaller kampt met knieklachten, maar kon vrijdag wel voluit meetrainen met de groep.

We moeten kijken hoe het zaterdag gaat”, zei Nilsson na de repetitie. „Als ik dan volledig kan trainen, zoals vandaag, dan kan ik spelen tegen NEC.”

Nilsson heeft een scheurtje in de meniscus van zijn rechterknie opgelopen. „Misschien hoef ik niet geopereerd te worden”, aldus de aanvaller. „Of misschien kunnen we een eventuele operatie uitstellen tot na het seizoen. Gelukkig is er geen sprake van beschadiging van het kraakbeen. Ik heb een injectie in de knie gekregen. Het is afwachten hoe het verder gaat.”

Indien Nilsson de Gelderse burentwist aan zich voorbij moet laten gaan, dan is Sinan Kaloglu zijn logische vervanger. „We hebben vandaag een aantal scenario’s getraind, met Lasse en zonder Lasse”, zei Vitesse-trainer Theo Bos vrijdag.

De training van Vitesse had plaats in Gelredome, achter gesloten deuren. Het komt niet vaak voor dat Bos kiest voor een besloten training. „Ik wilde wat nieuwe dingen proberen”, aldus Bos. „Kijken of we NEC kunnen verrassen, qua spelhervattingen en misschien ook wel de opstelling. Natuurlijk kennen beide ploegen elkaar door en door. Wat dat betreft is het nauwelijks mogelijk elkaar te verrassen. Maar er zijn altijd kleine dingen in het voetbal die bepalend kunnen zijn. En je hoeft de tegenstander natuurlijk nooit wijzer te maken dan die is.”

Bovendien past een besloten training wel bij het beladen karakter van de Gelderse burenruzie. Bos: „Het is ook om het een beetje spannend te maken. Het is ook een beetje meedoen met de sfeer voor zo’n derby, om de boel op scherp te zetten. Vitesse tegen NEC, het is de klassieker van Gelderland. Een leuke, aparte wedstrijd, waar altijd veel aandacht op wordt gevestigd.”

Na de besloten training wilde Bos uiteraard niet aangeven met welke elf spelers hij zondag begint aan de klus tegen NEC. De trainer kan niet beschikken over Jeroen Drost en reservedoelman Ronald Graafland, die beiden langdurig buitenspel staan door een kniekwetsuur. Naast de inzetbaarheid van Nilsson was het gisteren eveneens onduidelijk hoe Bos zijn middenveld gaat bemannen. Waarschijnlijk krijgt Dalibor Stevanovic op links de voorkeur boven Rogier Molhoek, maar Bos kan die opstelling ook iets te aanvallend vinden.

Opstelling: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Van Diermen, Jong-A-Pin; Claudemir, Verhaegh, Hofs, Stevanovic; Nilsson en Kolk.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.