Vleminckx en Ten Voorde melden zich af

Zowel Bjorn Vleminckx als Rick ten Voorde hebben zich afgemeld voor de vertegenwoordigende elftallen deze week. Vleminckx zal niet in actie komen voor de Rode Duivels (die kwalificatiewedstrijden tegen Spanje en Armenië afwerken), de aanvaller kampt met klachten aan de knie en wil de week gebruiken om weer volledig fit te geraken.

De problemen van Ten Voorde zijn ernstiger. De jonge aanvaller is in het ziekenhuis opgenomen met een nierbekkenontsteking. Het is nog onduidelijk hoe lange het geheel in beslag gaat nemen. Ten Voorde op de officiële site: "Vanaf de tweede dag op Tenerife, vorige week, had ik al pijn met plassen, toen is het eigenlijk een beetje begonnen. Zaterdag had ik pijn in mijn onderrug en ben ik daarvoor behandeld. Zondag voelde ik me zo beroerd dat ik niet eens kon trainen. Daarbij voelde ik me misselijk en ik kreeg koorts. Samen met fysiotherapeut Michel de Gruyter ben ik naar het ziekenhuis gegaan in de verwachting dat ik urine af moest geven voor onderzoek en misschien bloed moest laten prikken, maar ik moest meteen blijven. Het bleek nierbekkenontsteking te zijn en dat verklaarde ook de pijn in mijn rug want dat bleken dus mijn nieren te zijn". Ten Voorde heeft inmiddels een bed gevonden in het Canisius, gelukkig bleek deze week dat hij daar prima ligt.

Ook John Goossens is nog niet in staat uit te komen voor Jong Oranje, de linkspoot heeft zich eveneens afgemeld. Kivuvu ontving deze week een uitnodiging van Angola, dat een oefenwedstrijd afwerkt. De middenvelder kwam nog niet eerder voor zijn land uit.

Drukke tijden dus voor de medische staf van NEC. ’t Is natuurlijk jammer voor de jongens, maar wij liggen er eerlijk gezegd niet wakker van als spelers afzeggen voor vertegenwoordigende om optimaal aan de aftrap van de derby te kunnen verschijnen…..

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.