Vleminckx “Ik ben erbij, die match wil ik niet missen”

NEC heeft in de aan­loop naar de derby tegen Vitesse een forse domper moeten incasse­ren. Lasse Schöne liep gisteroch­tend op de training een zware knieblessure op. De Deen komt dit seizoen niet meer in actie, zijn club verliest de beste speler van de afgelopen jaargang.

„Een drama”, aldus trainer Dwight Lodeweges. „ Op de eerste plaats voor Lasse zelf. Hij speelt sinds kort in het Deense elftal en met het WK in aantocht komt dit extra slecht uit. Ook voor de club is het een fikse tegenvaller. Ik heb het net gehoord, ik weet nog niet hoe ik dit ga oplossen.”

Na een interlandweek, waarin hij overigens niet in actie kwam, meldde Schöne (23) zich gisteroch­tend weer bij NEC. Vlak voor het einde van de besloten training in het stadion ging het mis. Lodewe­ges: „Hij probeerde een hoge bal met de borst aan te nemen en werd daarbij licht uit balans ge­bracht, waardoor hij verkeerd neer­kwam. Vreselijke dingen maar ze zijn inherent aan de topsport.”
Tegenover de tegenvaller van Schöne staat de waarschijnlijke rentree van Björn Vleminckx. De Belgische aanvalsleider van NEC hield aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo een pijnlijke knie over. Gisterochtend trainde hij weer voor het eerst met de groep mee. Vleminckx liet na afloop een kloe­ke ijspakking rondom het ge­wricht aanbrengen, maar toonde zich optimistisch over de derby van morgenmiddag. „Ik ben erbij, die match wil ik niet missen.”

De personele problemen ( ook Ric­ky ten Voorde, Bas Sibum, Mark Otten en John Goossens zijn niet beschikbaar) komen de Nijmeegse ploeg uiterst ongelegen. Nog los van alle prestige die op het spel staat in het gevecht met Vitesse, heeft NEC de punten hard nodig. Lodeweges: „Ik maak me geen zor­gen. Het team is in ontwikkeling en dat gaat nu eenmaal met ups en downs gepaard. Tegen VVV speelden we een goede tweede helft, als we gekregen hadden wat we verdienden, dan hadden we nu mooi op koers gelegen. Het bete­kent wel dat we tegen Vitesse het veld in moeten gaan met de inten­tie om te winnen. Een punt is ei­genlijk niet genoeg.”

Net als NEC trainde ook Vitesse gisteren achter gesloten deuren. „Ik wilde wat nieuwe dingen pro­beren”, aldus trainer Theo Bos. „Kijken of we NEC kunnen verras­sen, qua spelhervattingen en mis­schien ook wel de opstelling. Het is ook om het een beetje span­nend te maken voor zo’n derby, om de boel op scherp te zetten. Vitesse tegen NEC, het is de klas­sieker van Gelderland.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.