Vloet denkt aan Potje in plaats van Van Eijden

Rens van Eijden is her­steld van zijn enkelblessure, maar de kans is groot dat de jonge NEC ­verdediger morgen tegen FC Twen­te plaats moet maken voor Patrick Pothuizen. De 37-jarige ‘ Potje’ ver­ving Van Eijden vorige week in Groningen naar tevredenheid van trainer Wiljan Vloet.

„Patrick heeft het tegen Gronin­gen prima gedaan en dat weegt ze­ker mee in mijn beslissing”, zegt Vloet. „Rens heeft deze week toch wat trainingen moeten missen, maar hij kan waarschijnlijk wel spelen. Na de laatste training (van­daag, red.) neem ik een besluit.”

Vloet legde de training gisteroch­tend een paar keer stil en hamerde er toen steeds op dat de Nijmege­naren gedurfd moeten spelen te­gen de huidige koploper van de eredivisie. „Wij spelen thuis en dat moeten we uitstralen. Lef tonen en dominant durven zijn”, vindt de NEC- trainer.

Vloet, die er na morgen drie we­ken op heeft zitten bij NEC, ziet zijn elftal langzaamaan meer zeker­heid krijgen. „We zijn druk bezig een fundament op te bouwen”, legt hij uit. „Er moeten vastighe­den in het elftal komen, waar we op kunnen terugvallen. Zoiets kost tijd. Kijk naar Ajax en PSV, die toch ook vier, vijf maanden no­dig hebben gehad om te groeien naar de huidige vorm. Normaal kun je daar in de voorbereiding aan werken. Toch zie ik na slechts een paar weken al leuke dingen. We scoren in twee wedstrijden vijf keer en creëren veel kansen. Nu is het zaak dat om te zetten in winst.”

De afgelopen twee seizoenen hield NEC de Tukkers in de Gof­fert op een gelijkspel. De laatste thuiszege dateert van het seizoen 2003/2004. Toen werd het 2-1, dankzij doelpunten van Fabian de Freitas en Dennis de Nooijer.

Opstelling NEC: Babos; Burgzorg, Pot­huizen ( Van Eijden), Zomer, El- Ak­chaoui; Radomski, Goossens, Davids; Fejzullahu, Vleminckx, Ntibazonkiza.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.