Voor Tshibamba begint de tijd te dringen

Jong NEC heeft in de openingswedstrijd van het seizoen een lesje gekregen in snel omscha­kelen. In eigen huis verloor de ploeg van Wim Rip met 3-1. Dat uitgerekend Jong Vitesse/ AGOVV het onderricht gaf, maakte het alle­maal extra pijnlijk. Al na zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong na een perfecte omhaal van de Turkse spits Sinan Kaloglu. De wedstrijd was een uur onderweg toen Rein Baart in de fout ging. De doelman van NEC wilde een voorzet onder­scheppen, maar moest de bal weer prijsgeven, waarna Dave Propper de marge op twee bracht. Rutger Worm deed nog iets terug vanaf elf meter, maar een kwartier voor tijd was het duel beslist. Bij een vrije trap van Vitesse voelde niemand zich verantwoordelijk voor Wiljan Pluim die ongehin­derd kon binnenkoppen: 1-3.

„We hebben het laten liggen in de omschakelingen”, legde Joël Tshi­bamba de vinger op de zere plek. „ Je kon ook zien dat zij op vrije trappen hadden getraind. Daar hadden we het moeilijk mee. Toch kregen we nog een paar goede kan­sen. Ik zeker drie. Twee hadden er­in gemoeten. Vlak voor tijd stond ik helemaal vrij. Schoot ik te ge­haast. Kwestie van coachen. Ik dacht echt dat ik een man in mijn rug had.”

De NEC- spits schudde nog maar eens met het hoofd toen zijn ver­wijdering uit de selectie ter sprake kwam. „Vanaf het eerste moment heb ik geen commentaar gegeven op het hoe en waarom. Dat doe ik nu ook niet”, zei Tshibamba, die erkende dat hij er in de eerste we­ken bij Jong NEC even met de pet naar gegooid had. „Ik vond het enorm zwaar. Net de stap gemaakt naar de selectie, contract met drie jaar verlengd en dan dit. Toch had ik dat anders moeten aanpakken. Sinds twee, drie weken zit ik weer goed in mijn vel. Dankzij Wim Rip. De trainer heeft me echt ge­steund.”

Minder vertrouwen had hij ge­voeld bij de andere coach, Dwight Lodeweges. „ Ik merkte al in de voorbereiding dat ik weinig speel­tijd zou krijgen. Bij wedstrijden te­gen amateurs zat ik niet eens bij de selectie. En de keren dat ik speelde was dat als rechtsbuiten. Niet echt mijn positie.”

Hij besloot niet lijdzaam af te wachten. „Ik heb bij Carlos Aal­bers aangegeven dat ik wel ver­huurd wil worden. Dat vond hij oké. Ik hoorde van FC Oss, maar hoop op een club uit de top-drie van de eerste divisie of clubs on­derin de eredivisie. Het klopt dat de tijd begint te dringen. De ko­mende week moet het gebeuren. Het liefst speel ik bij NEC, maar als er een goede club komt die be­valt, ben ik weg. Geen twijfel mo­gelijk.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.