Voor Wim Rip telt nu alleen even Excelsior

Waarschijnlijk was Wim Rip de eerste bij NEC die ge­confronteerd werd met de twijfels van Dwight Lodeweges. „Zondag na PSV zaten we even bij elkaar. ‘Morgen ga ik met het bestuur pra­ten’, zei Dwight.” Die mededeling verontrustte de Wageninger nog niet direct. „Om­dat ik toen nog zoiets had van, na een nachtje slapen is de eerste pijn van die 4-0 nederlaag er wel af. Voelt-ie die goal na 19 seconden ook niet meer zo. Maar toen ik hem maandagochtend zag, wist ik genoeg. We zaten de band van Ex­celsior te kijken. Dwight kwam er bij zitten. Ik keek naar hem en dacht: dat gaat Jacco (Swart, alge­meen directeur van NEC, red) er niet meer uit praten.”

Rip knikt. Twee weken geleden werd de coach van Jong NEC door de hartstilstand van Ron de Groot assistent-trainer bij de hoofd­macht en gisteren werd hij de ver­antwoordelijke man. „Samen met Wilfried Brookhuis, hè”, bena­drukt Rip. „Maar het gaat wel erg snel zo. En niet volgens de manier die ik nastreef. Laat dat duidelijk zijn.” Verwijten doet Rip Lodewe­ges trouwens niets. „Een gedegen vakman met veel ervaring. Dwight heeft een weloverwogen beslissing genomen. Hij wilde niet op een halfbakken manier blijven zitten. Daar vindt hij de club te groot voor.”

Maar, besefte ook de nieuwe hoofdtrainer, het opstappen van Lodeweges kwam op z’n zachtst gezegd op een ongelukkig mo­ment voor de Nijmeegse eredivi­sionist. Vanavond wacht tenslotte de bekerklus in eigen stadion te­gen eerste divisionist Excelsior. „Daarom hou ik me nu ook niet te veel bezig met de ‘buiten-dingen’. De wedstrijd tegen Excelsior is nu het belangrijkste. Het is een aparte situatie. Vooral voor onze spelers­groep. Die zal de rug moeten rech­ten. Goed spelen. En winnen. Wat er aan de buitenkant allemaal ge­beurt, daar hou ik me even niet mee bezig. Het gaat nu om de bin­nenkant.”

En aan die binnenkant zou zo maar Saïdi Ntibazonkiza kunnen zitten, die nog steeds knokt om te­rug te keren in de selectie. „Hij trainde vandaag niet mee, dus dat zit je in principe niet bij de groep. Maar aan de andere kant zou het natuurlijk een goed moment zijn voor een rentree”, produceerde Rip een raadselachtig glimlachje.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.