Vooruitblik: NEC – Heracles

Aankomende zondag staat alweer de achtste competitieronde op het programma in de Eredivise. Onze helden ontvangen zondag in eigen huis Heracles Almelo. De ploeg van Gertjan Verbeek kan zijn borst gaan natmaken: nog nooit wonnen de Heraclieden een duel in de Eredivisie tegen de nummer één van Gelderland.

De laatste keer dat de Almeloërs wisten te winnen te winnen dateert alweer van vijftien jaar geleden, toen er nog in de Eerste Divisie werd gespeeld. Hoewel ons cluppie in De Goffert twee keer tot scoren kwam door treffers van Cees van der Linden en Bennie Dekker, verloor het team van trainer Jan Pruijn het duel uiteindelijk met 2-3. Het hoofd van de NEC voetbalschool Wilfried Brookhuis en oud trainer Cees Lok speelden de gehele wedstrijd.

Met een beetje geluk kunnen we, in tegenstelling tot Heracles Almelo terugkijken op een paar goede weken. Allereerst wisten we ondanks de 2-0 achterstand toch een punt mee te nemen in de glasbak van Vitesse, waardoor we de nummer één van Gelderland blijven. Ook afgelopen speelronde werd een knappe overwinning geboekt op AZ. De klapperaars verloren de wedstrijd door een mooi doelpunt in de slotfase van Lorenzo Davids. Tot slot verdiende de wedstrijd in de beker tegen FC Eindhoven geen schoonheidsprijs, maar werd er als een echte nummer één wel gewoon gewonnen: 2-3

Heracles Almelo kent een wisselvallig seizoen. De afgelopen weken leden de wit-zwarten een aantal verliespunten tegen directe concurrenten. Allereerst wisten ze in de Koel niet te winnen bij VVV Venlo, en ook in eigen huis wisten de Almeloërs niet te winnen tegen Sparta Rotterdam. In het Bekertoernooi werd het net wel weer gevonden. In het Polman Stadion werd er met een minimale uitslag gewonnen van RKC Waalwijk, dat dit seizoen helemaal niet meer lijkt te winnen.

Er is dus alle vertrouwen bij de ploeg van ‘Mighty Dwighty’ om het duel beter af te laten lopen dan vorig seizoen. Toen werden er onnodig twee kostbare punten verspeeld door een laat doelpunt van miljoenenaankoop Everton Ramos da Silva. Onze jongens kwamen via de aan Fc Oss-verhuurde aanvaller Joël Tshibamba op voorsprong, maar speelde na dit doelpunt verder met tien man wat dus tot een fatale afloop leed. De Congolees vond het nodig om bij het vieren van zijn doelpunt zijn shirt uit te trekken, waarmee hij een tweede gele prent verdiende van de belabberd fluitende Belgische scheidsrechter Christof Virant.

Een speciaal duel is het voor de middenvelder van Heracles, Resit Schuurman. De Deventenaar speelde drie seizoenen van zijn carrière in Nijmegen, en speelde in die tijd honderd duels in de mooiste kleuren van de Eredivisie. Met zijn goede spel verdiende hij een transfer naar FC Twente.

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 5 4 1 0 11 1
Uit 5 2 3 0 7 3
Totaal 10 6 4 0 18 4


Zondag hopelijk weer feest na de wedstrijd!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.