Vooruitblik: vitesse-NEC

Zondagmiddag (voor de verandering dus niet op zondagochtend) trekken we weer massaal naar ‘het grootste theater van Nederland’, voor inmiddels alweer de 13e eredivisie-ontmoeting in die fabriekshal. Van die 12 verloren we er 6 en speelde we 6 maal gelijk, geen statistieken waar je vrolijk van wordt dus. En het wordt steeds pijnlijker om te vermelden, maar de laatste eredivise overwinning dateert van 16 april 1979 (0-1). Het wordt sowieso tijd voor een doelpunten van ons daar, de laatste staat namelijk op naam van Roy Beerens (feb, 2007).

Maar het zit ons ook niet mee, in 2004 (Hersi 2x) & 2006 (Tininho) waren we één minuut verwijderd van het schrijven van historie. Ons feestje werd keihard verpest door Hofs (2004) en vd Schaaf (2006), die twee zouden waarschijnlijk samen met Theo Janssen om de aanvoerdersband knokken als we een ‘grootste tokkie vitesse-team aller tijden’ voor onszelf zouden maken. Maar gelukkig hebben we wel wat beters te doen, ons druk maken over zondag bijvoorbeeld!

Bestelling: dit beeld zondag rond 18:15 uur, voor ons uitvak, alvast bedankt!

Vleminckx en Lodeweges beloofde ons op de supportersavond inmiddels een overwinning, maar dat hebben we vaker gehoord. Al is Vleminckx sinds De Gier wel weer iemand die het derby-sfeertje zal begrijpen, hopelijk heeft de ‘oude garde’ van ons ook de andere nieuwelingen duidelijk gemaakt wat er zondag allemaal op het spel staat! Wij moeten het nog steeds stellen zonder Otten, Sibum, Saidi, Ten Voorde en Schöne is een twijfelgeval, aan de overkant zijn Drost en Graafland niet inzetbaar.

25-01-2009 Vitesse NEC 0-0
02-09-2007 Vitesse NEC 1-0
04-02-2007 Vitesse NEC 1-1

meer statistieken…

El Kabir is d’r wel bij en die heeft een leuke verrassing voor ons in petto, Gentenaar schilderde zijn haren rood, groen, zwart. En Moestafa heeft voor dit duel speciale rood-groen-zwarte Adidas patta’s laten maken. Althans als we de Twitter van Paul Beckers mogen geloven!

Vandaag trainden beide teams achter gesloten deuren en morgenochtend zullen beide trainingen druk bezocht worden. Er op hopend dat we onze jongens een extra zetje in de rug kunnen geven om zondagmiddag historie te schrijven. Helaas blijkt vaak het tegenovergestelde en lijkt het af en toe of we in die fabriekshal ‘onder stroom’ staan, laten we hopen dat dit nu een keer anders is en NEC een wereldpot op de mat legt (of gewoon fijn in de 90e minuut de winnnende maakt). Laat het daarna maar lekker afweten tegen AZ en Heracles en dan mag zelfs Eindhoven ons uit de beker knikkeren, want tegen de tijd dat zo’n orgasme is uitgewerkt komen die arneppers alweer onze kant op!

Het is bijna weekend, tijd voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen! Aan ons zal het niet liggen, dit weekend telt maar één ding: historie schrijven!

Resultaten tegen vitesse

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 40 24 5 11 65 38
Uit 40 9 19 12 52 55
Totaal 80 33 24 23 117 93
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.