Vrijdag duidelijkheid over rol Heerenveen in play offs +UPDATE

De KNVB wil de clubs vrijdag duidelijkheid verschaffen over de samenstelling van de play offs om Europees voetbal. De Uefa heeft aan de status van verliezend bekerfinalist een lagere waardering toegekend dan de laatste beschikbare Uefa Cup plek, die dus door de play offs bepaald zal worden. Omdat Heerenveen daarmee eerder zou moeten instromen, wordt de club bij verlies in de bekerfinale en een vijfde plaats in de competitie verplicht alsnog mee te doen aan de play offs om latere instroming in de Uefa Cup af te dwingen. Heerenveen heeft al aan gegeven hier totaal geen zin in te hebben. De KNVB heeft bij de Uefa een verzoek ingediend om de plek van de verliezend bekerfinalist hoger in te schalen, zodat Heerenveen de play offs kan laten voor wat het is en geeft daarover vijdag dus duidelijkheid.

Deze beslissing is ook van belang voor NEC. In de huidige situatie kunnen de play offs alleen bereikt worden als NEC negende wordt én Heerenveen de beker wint. Mocht het verzoek van de KNVB gehonereerd worden dan is de negende plek alleen al voldoende voor deelname. Overigens kan NEC alleen nog 9e worden als er van Sparta gewonnen wordt en Utrecht (bij Heracles) én Vitesse (bij Ado Den Haag) hun wedstrijden niet winnen.

Update vrijdag:
De uefa heeft het verzoek van de KNVB om de verliezend finalist van de beker bij uitzondering geen startbewijs voor de Uefa Cup te geven ingewilligd. Dat betekent dat Heerenveen via de competitie van een startbewijs is verzekerd en niet aan de play offs hoeft mee te doen. Het betekent ook dat de nummers zes t/m negen zich zullen plaatsen voor de play offs. NEC heeft zondag dus nog alles om voor te spelen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.