VVV praat met PSV en NEC over jeugdopleiding

In samenwerking met NEC, PSV en andere clubs uit Brabant onderzoekt VVV-Venlo de mogelijkheden om samen tot een regionale jeugdopleiding te komen, zo bevestigt voorzitter Hai Berden tegenover Dagblad de Limburger.

Het onderzoeken van een opleiding in de driehoek Venlo-Nijmegen-Eindhoven betekent dat VVV volgend jaar waarschijnlijk niet instapt in DSM topacademie. De grote afstand is volgens Berden (foto, red.) bij de topacademie ook een groot nadeel. "Wij willen onze jeugd in en rond het stadion zien. Dat kan door jeugdelftallen bij de club te houden. Voor de spelertjes is het ook veel leuker voor een club te spelen dan voor een naamloze entiteit, zoals de academie."

Waar Roda JC en Fortuna Sittard door de huidige problemen haast hebben bij het opzetten van een regionale jeugdopleiding, neemt VVV alle tijd om tot een goed besluit te komen. "Wij hebben vanaf het begin op de rem getrapt. We willen zeker weten dat VVV er aan toe is en we willen alle opties onderzoeken."

De club uit Venlo staat wel achter het plan van de academie. "Gaandeweg het proces bleek echter dat men naar een regionale opleiding wilde. Wij willen eerst de alternatieven onderzoeken. Bovendien kunnen we de jeugd die afvalt niet in de kou laten staan en moeten we onze eigen jeugdtrainers duidelijkheid geven", aldus Berden.

Bron: VoetbalPrimeur

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.