Wisgerhof blijft ingetogen, Goossens gaat uit zijn dak

Oer-NEC’er geniet van rentree met oude bekenden in De Goffert.

In een uitverkochte Goffert zagen 12.500 toeschouwers gisteravond hoe je een goal ingeto­gen viert en hoe je helemaal uit je dak kunt gaan. Bij de 1-0 van FC Twente stond Peter Wisgerhof als enige op de middenlijn. „Ik vond het niet gepast om uitgebreid te gaan staan juichen”, zei de oer-NEC’er die in de winterstop naar Enschede verkaste. „De rest liep als één man naar voren. ‘Ik blijf maar even hier’, dacht ik.”

Hoe anders was dat bij John Goos­sens. De Amsterdammer verruilde in de winterstop Jong Ajax voor NEC en moest daarna twee maan­den wachten voor hij zijn debuut in de basis mocht maken. Hij vier­de zijn entree met een zondags­schot dat het stadion in vuur en vlam zette. „Wat een goal, hè”, zei NEC- trainer Mario Been na afloop van de 1- 1 in het voorbijgaan. „ Dit is natuurlijk helemaal top, joh”, wist John Goossens, die met sim­pel voetbal aan de wedstrijd begon­nen was. „ Als je het gelijk wil la­ten zien, loop je het risico dat je je­zelf over de kop loopt”, klonk het wijs uit de mond van de Amster­dammer, die in de eerste helft niet echt in het stuk was voorgekomen. „Toen hadden we het aardig onder controle,” zei Wisgerhof, die zijn ploeggenoten in de rust nog wel gewaarschuwd had. „NEC speelt al­tijd goed tegen topploegen. Dat weet je.

We verliezen hier dure punten. Ook omdat het program­ma dat we nog voor de kiezen krij­gen gewoon zwaar is. Aan de ande­re kant: het zijn allemaal concur­renten. AZ, Ajax, Heerenveen. Die laatste twee kun je dan in een rechtstreeks duel ook weer op ach­terstand zetten.” Wisgerhof blikte naar de tweede plaats in de eredivisie en dus een plek in de voorronde van de Champions League.

NEC bleef na het gelijkspel hopen op een plaats in de play-offs, waar een ticket voor de UEFA Cup verdiend kan worden. „ Gaan we zeker halen”, zei Goossens. Hij blufte niet. „ Za­terdag De Graafschap uit. Dat wor­den drie punten. Kijk hoe we naar rust teruggekomen zijn. De trainer zet het om en er stond een team. Dat is het allerbelangrijkste. Daar kunnen we mee verder”, zei Goos­sens die dankzij zijn wonderscho­ne treffer prompt gekozen werd tot man van de wedstrijd.

Voor Wisgerhof was die eer, als voetballer bij de bezoekers, dit keer niet weggelegd. Genoten had hij wel. „Hoe ik werd ontvangen door de NEC- supporters. Dat deed me wel wat. Al die toejuichin­gen. Die spandoeken. Ik vond het mooi om mee te maken”, zei de Wageninger die in de rust Babos nog even geplaagd had. „Ik zei dat hij de verkeerde hoek koos bij die goal van ons. Geintje natuurlijk. Maar hij begreep het niet. Legde uit dat die bal van richting werd veranderd.”

Vlak na de warming-up was hij ge­roepen door een vrouwelijk NEC- supporter. „ Ik ging naar haar toe, krijg ik een cadeautje voor de kleine van ons. Maar ik was zo be­zig met de wedstrijd dat ik het aan­nam zonder te bedanken. Kan ik dat dat nu alsnog doen. Bedankt mevrouw.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.