Wisgerhof geniet van bizar jaar

Peter Wisgerhof is bezig aan een bijzonder seizoen. Europees succes met NEC, een transfer naar het sterke FC Twente en een selectie voor Nederland B. ,,Dit geeft wel een speciaal gevoel.”

Wisgerhof was verrast door zijn uitverkiezing. ,,Al weet je natuurlijk wel dat als je een stap omhoog maakt, zoals ik gedaan heb, je misschien wat eerder in beeld komt. Ik heb het bij NEC namelijk ook altijd goed gedaan. Sommige mensen zeggen ook dat ik toen net zo goed was. Maar nu valt het misschien wat meer op.”

Via een voicemailbericht werd de 29-jarige verdediger op de hoogte gesteld van zijn selectie. ,,Had ik ineens een bericht van Johan Neeskens. Leuk natuurlijk, ook omdat hij bij NEC mijn trainer is geweest.” In het verleden kwam hij diverse keren uit voor Jong Oranje, maar van het A-elftal droomde hij nooit. ,,Dat was ook niet reëel, met mannen als Jaap Stam voor je. Het is dan ook nooit een frustratie geweest dat ik nooit het ‘echte’ Nederlands elftal gehaald heb.”

Veel concurrentie

Nu is dat mogelijk weer een stap dichterbij gekomen, maar daar wil Wisgerhof nog niet aan. ,,Nee joh, er is veel concurrentie. Eerst hier maar eens van genieten en dan zien we wel.” Met Italië en Duitsland als opponenten had het ook een stuk slechter gekund, beseft hij. ,,Dit zijn niet de minste duels om bij te zijn. Al moet ik natuurlijk nog maar zien of ik speeltijd krijg.”

Het laatste jaar is al met al bijzonder geweest voor Wisgerhof. ,,Eerst UEFA Cup-voetbal halen met NEC, met die club de groepsfase overleven, een transfer naar FC Twente en nu dit. Bizar. Maar ik ben nog niet klaar, wil het seizoen een mooi slot geven. We staan nu tweede met FC Twente, maar krijgen nog een paar lastige wedstrijden. Maar je gaat nu niet meer zeggen dat je bij de eerste vier wilt eindigen. De tweede plaats, daar gaan we vol voor.”


Helaas nu in Enschede te bewonderen!

Bron: Ons Oranje

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.