Worm wel in basis, niet op “tien”

En weer verscheen Rut­ger Worm niet op de door hem zo geliefde plek achter de spitsen. „ Lasse valt weg door een vreselijke blessure. Ik verwachtte wel dat ik speelminuten zou krijgen tegen Vitesse. Maar dan het liefst op ‘tien’. Daar voetbal ik ook bij Jong NEC”, zei Worm, die gisteren een baasisplaats op de rechterflank kreeg.

„Jij bent ook goed met de voor­zet”, zei de trainer. „ Ik ben er ver­der niet op ingegaan. Dat zit niet in me. Accepeteren en voetballen. Daar gaat het om.”

Maar echt lekker was NEC niet voor de dag gekomen, wist Worm. „Ik vond het niet echt een goede wedstrijd van onze kant. We heb­ben niet super gespeeld. Veel lange ballen. Te weinig echt opge­bouwd.”

Voor rust bracht Worm met een subtiel buitenkantje Fejzullahu nog wel in kansrijke positie. „Ik zag Erton gaan en gaf ’m gelijk. Dat was een kans”, wist de Nijme­genaar, die twintig minuten voor tijd door Dwight Lodeweges naar de kant werd gehaald voor Domi­nique Kivuvu. Vanaf de bank zag Worm vol afgrijzen hoe Vitesse met nog tien minuten te gaan op 2-0 kwam. „Nou is het afgelopen, dacht ik. 2-0 achter, nog tien minu­ten op de klok. In het Gelredome. Ik had er geen vertrouwen meer in. Dan is het hartstikke mooi als het nog 2-2 wordt. Of het hele­maal verdiend is, weet ik niet. Maar we hebben er voor geknokt.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.