Zomer baalt van rode kaart, Goossens van debuut

Aankoop van Ajax beleeft weinig vreugde aan eerste optreden.

Terwijl de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC (2-0) zich naar het einde sleepte, zat Ramon Zomer zich te verbij­ten voor de televisie in de catacom­ben van de Euroborg. „ Absoluut geen rode kaart”, zei de verdediger van NEC, die al na 24 minuten was weggestuurd door Tom van Sichem. De arbiter van dienst had Zomer ‘rood’ gegeven na een overtreding op Marcus Berg, die daarna ook nog eens de toegekende strafschop verzilverde.

Met die ‘pingel’ had Zomer geen moeite. „Ik snapte wel dat hij de bal op de stip legde. Maar rood was veel te zwaar gestraft. Op het middenveld leden we dom balver­lies. Ik moest het gat dichtlopen. Kneep die Berg net voorlangs. Ik kon geen kant meer op. Hij liep zo tegen mijn been op. Geel was op z’n plaats geweest. Rood niet.” Zijn gezicht stond op onweer. „ Eerst twee wedstrijden gemist door de liesblessure. Ben ik weer terug, gebeurt me dit. Dat kost me weer een wedstrijd. Zaterdag te­gen Heracles ben ik geschorst. On­gelooflijk balen.”

Ook bij John Goossens kon er gis­teren geen lachje af. De 20-jarige voetballer, die maandag werd over­genomen van Ajax, maakte twee dagen later al zijn opwachting in de hoofdmacht van NEC, maar keek daar met weinig plezier op te­rug. „Gewoon een klotendebuut”, klonk de ex-aanvoerder van Jong Ajax – die na de rode kaart voor Zomer door Been binnen de lij­nen was gebracht voor Rachid Bouaouzan – uit de grond van zijn hart. Hij had gehoopt op een ande­re binnenkomer. „Een man min­der. 1-0 achter. Dan weet je dat het knokken wordt om de schade te herstellen. En na die 2-0 werd dat wel heel moeilijk.”

In zijn dromen had hij iets anders meegemaakt. Passeeracties. Vlam­mende schoten op doel. Het kwam er gisteren niet van. „Met tien man gaat het om de verdedi­gende aspecten. Dat is nog niet mijn sterkste kant. Tot drie jaar ge­leden was ik nog een pure aanval­ler. Bij het verdedigen moet het af en toe hard. Daarom ben ik niet te­vreden. Ik wil altijd minimaal een zes halen. Dat was vanavond niet het geval.”

Tot medio 2012 staat Goossens on­der contract bij NEC. Maar hoe zit dat met dat verhaal dat Ajax een te­rugkoopregeling heeft laten opne­men. „ Ajax wil z’n talenten niet meer zomaar zien weglopen”, zei technisch directeur Carlos Aalbers. „Wij hebben John voor een leuk bedrag kunnen kopen en deze re­geling geaccepteerd. Anders had een speler als hij hier nooit ge­speeld. En als Ajax hem terug­koopt, houdt NEC er een mooi be­drag aan over. Zo simpel is het.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.