Zomer is zijn eigen raad even vergeten

Het beslissende mo­ment in Kerkrade ziet er wat knul­lig uit. NEC-verdediger Ramon Zo­mer duikt zelfs weg voor de bal, in de verwachting dat de pass van Roda-verdediger Davy De Fauw wel over de achterlijn zal gaan.

De 25- jarige centrumverdediger geeft ruiterlijk toe dat hij mis zat voorafgaand aan de goal van Mads Junker, die de rebound benut na­dat Zomer zich simpel laat aftroe­ven door Willem Janssen. „Het was nonchalance van mij”, zegt Zomer. „Ik denk: hij schiet door. In een fractie van een seconden be­sluit je die bal te laten lopen en op het moment dat ik dat doe, weet ik dat ik de bal over de zijlijn had moeten koppen. Robuust zijn, weg dat ding. Ik deed het niet; een fout.”

Een verkeerde inschatting die in de snelheid van het spel niet meer te herstellen is. Omdat Gábor Ba­bos het schot van Janssen voor de voeten van Junker stompt, blijkt het slippertje van de Almeloër ook nog eens fataal. Zomer aait over zijn kortgeschoren schedel. Hij weet ook wel dat hij mis zat, dat hoeft niemand hem te vertellen.

„ Zulke foutjes sluipen er wel eens in bij mij, juist op momenten dat ik wel lekker in de wedstrijd te zit”, zegt de Tukker. „Ik speelde ook nu een degelijke wedstrijd, tot dat foutje tenminste. Ik won mijn persoonlijke duels en was sterk in de lucht. Het overkomt me wel va­ker dat er juist dán een slordigheid­je insluipt, de concentratie ver­slapt iets.” Een voorzichtige grijns verschijnt kort op het gezicht van Zomer. „Het lullige is dat juist ík in de rust had gezegd dat we geconcentreerd moesten blijven spelen. Dan zou­den we de kansen vanzelf krijgen. En juist wie gaat er de fout in?” Zonde, zegt Zomer. „We hadden de controle in de eerste helft, dit was echt een onnodige nederlaag. En met zes punten hadden we er mooi bij gestaan.”

De verdediger, bezig aan zijn twee­de jaar in Nijmegen, hoopt dat de trip naar Tenerife uitkomst biedt. „We hebben nu even de tijd om te herstellen. We gaan met z’n allen naar Tenerife, zo’n reisje kan wel eens goed zijn voor het team. We waren tot vandaag aardig op weg, speelden naar behoren. Over twee weken tegen VVV kunnen deze wedstrijd weer weg spelen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.