Blessure-update

Ondanks de zeer welkome punten tegen Sparta en RKC is het voetbal de laatste weken bijna niet om aan te zien. Uiteraard zijn er wel verzachtende omstandigheden, zoals weersomstandigheden en de kwaliteit van de velden. Maar ook de breedte en de kwaliteit van de huidige selectie zullen ongetwijfeld een rol spelen. Het is dus te hopen dat onze langdurig geblesseerden Mark Otten, Lasse Schöne en John Goossens zo snel mogelijk weer aansluiten.

De Gelderlander had vanochtend hoopvol nieuws aangaande de revalidatie van twee van hen. Lasse Schöne raakte afgelopen september in de voorbereidende training van de wedstrijd tegen de aartsrivaal uit arnep geblesseerd aan zijn linkerknie. En het was meteen ook een fikse kwetsuur. De voorste kruisband was finaal afgescheurd en ook de binnenmeniscus en de binnenband van zijn knie waren beschadigd. Maandenlang revalideerde hij in Zeist, maar inmiddels is hij gelukkig weer op de grasmat te vinden. „De planning is eind maart. Ik sta elke dag op het veld. Passen, trappen, sprinten. Het gaat super.”

Ook John Goossens herstelt voorspoedig. Hij beschadigde de buitenbanden van zijn enkel in het oefenduel tegen FK Pelister tijdens het trainingskamp in Estepona vorige maand. Een goede vier weken na dato keert ook hij terug bij de selectie. „Ik richt me op vrijdag als we thuis tegen NAC spelen. Vijf wed­strijden gemist. Da’s meer dan ge­noeg”, zegt de middenvelder.

Over Mark Otten hebben we weinig nieuws, afgezien van dat hij momenteel nog altijd hard werkt aan zijn terugkeer. De laatste berichten waren dat hij nog steeds regelmatig in Zeist te vinden is, al mag hij meer en meer arbeid verrichten in de eigen Goffert. Otten raakte in 2007 geblesseerd aan zijn knie, waarna een langdurig revalidatietraject volgde met de ene tegenslag na de ander. In augustus 2008 keerde hij dan toch eindelijk terug in de basis en scoorde toen zelfs de 2-0 tegen de Graafschap. In de bekerwedstrijd tegen Heerenveen in maart vorig jaar ging het echter weer helemaal mis en begon de ellende opnieuw voor de geboren Nijmegenaar. Wij hopen dat we Mark, net als Lasse, voor het eind van dit seizoen nog terug zien in het rood-groen-zwart. Sterkte aan alle revalidanten!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.