Colombiaan Montaño wacht nog op visum

Een van de twee Zuid-Amerikaanse testspelers van NEC meldt zich wat later dan gepland in Nijmegen. De Colombiaan Miquel Montaño wacht nog op zijn visum.

NEC wilde Montaño samen met de Argentijn Emanuel Rojas – beiden zijn aanvaller – donderdagavond met een mixteam van Jong NEC en de A1-jeugd aan het werk zien in een oefenwedstrijd tegen een hoofdklasser. Dat duel gaat echter niet door. De Nijmegenaren konden op korte termijn geen geschikte tegenstander vinden.

Rojas, die al wel in Nederland is, meldt zich daarom donderdagochtend bij Jong NEC. Behalve de Argentijn speelt ook de Nigeriaanse proefspeler King Osanga die ochtend mee in een onderlinge trainingspartij tussen spelers van het beloftenteam en de A1-jeugd. Osanga is nu bijna twee weken in Nijmegen. NEC verwacht aan het einde van de week duidelijkheid over de Nigeriaan.

Het is de bedoeling dat Rojas ook ongeveer twee weken meetraint bij NEC. De achttienjarige Rojas speelt in eigen land in de jeugd van Quilmes AC, een club uit de Argentijnse eerste divisie. Rojas is tevens speler van het nationale team tot achttien jaar. Ook Montaño krijgt voor meerdere dagen de kans zich te bewijzen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.