Elf: ‘El-Akchaoui weg bij NEC vanwege ruzie met Vleminckx’

Of het toch wel doorgewinterde magazine Elf nou gewoon alle geruchten van de diverse fora verzameld heeft of dat ze echt precies weten hoe de vork in steel zit, is ons niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat ze vandaag met schreeuwende kop de reden menen te brengen van het naderende vertrek van El Akchaoui en ‘en passant’ ook van het vertek van Lodeweges. We willen jullie dit stukje niet onthouden, maar nemen het voorlopig wel met een korreltje zout….:

Het slechte presteren van NEC, en ook het opstappen van trainer Dwight Lodeweges, hebben te maken met de slechte sfeer in de kleedkamer. Er bestaan verschillende groepjes. Omdat Youssef El-Akchaoui een stoorzender is, moet hij vertrekken.
NEC heeft dit seizoen te maken met een heuse kabel. El-Akchaoui, Lorenzo Davids, Mitchell Burgzorg, Saidi Ntibazonkiza en Dominique Kivuvu vormen samen een groepje. Er is ook een clubje waarvan Ramon Zomer, Bas Sibum en Mark Otten de kern vormen. Dat zorgt niet voor een optimale sfeer in de groep.

Niet alle spelers horen bij een van de groepjes. Jongens als Patrick Pothuizen, Gabor Babos en Bjorn Vleminckx laveren er een beetje tussendoor. De bom barstte toen het bijna tot een handgemeen kwam tussen El-Akchaoui en Vleminckx. Pothuizen moest de twee uit elkaar houden. Op dat moment was de maat voor Lodeweges vol en stapte hij op.

De nieuwe trainer Wiljan Vloet heeft maatregelen genomen om de sfeer te verbeteren. Zonder El-Akchaoui is de groep meer saamhorig. Daarom zat de linksback tegen Vitesse op de tribune en mag hij gratis vertrekken uit de Goffert. De trainer heeft het over voetbaltactische redenen als hij het niet spelen van El-Akchaoui verklaart.

Dat is gek, want El-Akchaoui was de laatste jaren een van de beste spelers van NEC. Mario Been, vorig jaar trainer bij de club uit Nijmegen, noemde hem zelfs de beste linksback uit de Nederlandse competitie.

De Feyenoord-trainer leek El-Akchaoui ook mee te nemen naar Rotterdam, maar de transfer ketste af op de financiën. Sindsdien is El-Akchaoui geen schim meer van de speler van de laatste seizoenen. Ook leverde hij in de voorbereiding de aanvoerdersband in omdat er geen vertrouwen zou zijn in de spelersgroep. Been heeft, nu El-Akchaoui gratis weg mag bij NEC, geen belangstelling meer voor de speler.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.