Even terugblikken met Luinge en Mietje Pietje

Tijdens de derby was er het nodige te doen rondom scheidsrechter Roelof Luinge. De leidsman zag een situatie waarbij Mietje Pietje Vleminckx bijna doorboorde, over het hoofd. Voor Luinge was de ophef in eerste instantie zelfs onbegrijpelijk en had hij dan ook geen behoeft om voor de camera’s van Studio Sport te verschijnen. 

Pietje kwam in het treffen met gestrekt been uit om een bal uit de lucht te plukken. Daarbij raakte hij de Belgische spits vol in zijn ribben. Hoewel Vleminckx geblesseerd naar de grond ging, floot Luinge niet voor een overtreding. Zondag hield Luinge nog vol dat hij vanuit zijn positie op het veld niet vond dat hij in het voordeel van Vleminckx had moeten fluiten. "Ik heb het niet gezien en de situatie ook niet beoordeeld."

Maandag heeft Luinge echter toegegeven een fout gemaakt te hebben. Nadat de arbiter maandag de tv-beelden van het voorval nog eens bekeek, kwam hij terug op zijn besluit de overtreding niet te bestraffen.

Pietje wilde na afloop van de wedstrijd niet al te lang stil wilde staan bij het moment. Voor de camera’s van Studio Sport meldde hij "ik vond het absoluut geen trap. Het is gewoon m’n been omhoog steken en uuuh.. jaaa…hij doet net alsof ik hem raak maar voor mijn gevoel raakte ik hem niet" Na het bekijken van de beelden zegt hij "Nou, kijk het ziet er misschien raar uit maar ik probeer me gewoon te beschermen. Ik heb al een paar tikjes gehad dus uuuhhh… kijk hij loopt gewoon door tegen mijn been aan en ik steek m’n been omhoog en uuuuhh ja. Het ziet er misschien raar uit maaruuh absoluut niet bewust". Op de vraag van de verslaggever of Pietje het geen rode kaart vond antwoordt hij "nogmaals ik vind het geen bewuste trap. Ik vind het gewoon een zelfbescherming. Tuurlijk moet je je been niet strekken daar moet je je knie omhoog zetten ennuhh daar wil ik het bij laten".

Het is bijna ongelovelijk maar hij hoeft helaas niet te vrezen voor een schorsing. "Op basis van deze verklaring van Luinge kan er geen tuchtrechtelijk vervolg aan deze situatie gegeven worden", zo laat de ons altijd gezinde KNVB weten.

Oordeel zelf nog even of Pietje "Schumacher" Vleminckx inderdaad onbewust niet trappend raakt, met z’n knie zonder gestrekt en opgeheven been, uit zelfbescherming.


Met dank aan "Rumille" van het vblforum.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.