Geen Afrika Cup, wel Middlesbrough

Hoewel hij door de bondscoach van Angola niet werd opgeroepen om voor zijn land in de Afrika Cup te voetballen gaat onze (rechter)middenvelder Dominique Kivuvu toch nog naar het buitenland: naar Middlesbrough weliswaar. De Angolees heeft in Nijmegen een aflopende verbintenis en heeft aangegeven deze niet te willen verlengen.

En dat hij zijn contract niet wil verlengen is op zich niets raars. In de eerste helft van de competitie mocht hij slechts twee wedstrijden meedoen en met de moordende concurrentie word de Angolees langzaam vergeten in Nijmegen. De middenvelder komt overigens snel weer terug: hij gaat maar enkele dagen op proef bij Middlesbrough. De club speelt momenteel voor het eerst sinds een lange tijd in de Football League Championship nadat The Boro vorig jaar degradeerde uit de Premierleague.

Kivivu komt al bijna heel zijn voetbalcarrière uit voor de mooiste club van Nederland. De 22-jarige Amsterdammer begon zijn betaalde carrière bij Stormvogels Telstar. Hier werd hij echter al na één seizoen weggeplukt door NEC waar hij tot nu toe vier seizoenen speelde. Hier nog even de statistiekjes:

Kivuvu in dienst van NEC
  Wedstrijden Gewisseld Ingevallen Gele krt. Rode krt. Doelp.
Eredivisie 75 10 29 5 0 1
Beker 9 0 4 1 0 0
Vriendschappelijk 38 9 15 1 0 6
Europees voetbal 4 0 3 1 0 0
Play-offs 7 0 3 0 0 1

Hij had ook een grote rol in het succesjaar van NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.