Goed voorbeeld doet volgen?

Eerder schreven wij al over de belachelijke verplichte combi-regeling die ons door de gemeente Waalwijk door de strot wordt geduwd. NEC tekende inmiddels zonder succes protest aan tegen deze combi.

Ook Feyenoord, dat eveneens een verplichte bus-combi in de maag gesplitst kreeg, werd nul op het rekest gegeven door de Brabo’s. Hierop maakte Feyenoord bekend dat het de supporters per stemming zou laten beslissen of er een afreisboycot zou plaatsvinden naar RKC. De uitkaarten voor de wedstrijd werden voor 1 eurocent aangeboden aan alle gold- en diamondkaarthouders (1600 in totaal), en als er meer dan 300 supporters een kaartje zouden afnemen dan zou er gewoon worden afgezakt naar Waalwijk. Zo niet, dan werd de combi geboycot.

Inmiddels zijn de resultaten binnen, zo valt te lezen op FR-fans.nl, en blijken slechts 235 mensen een kaartje gereserveerd te hebben. Algemeen directeur Eric Gudde laat dan ook weten: "Uit ervaring weten we dat onder normale omstandigheden alle 680 beschikbare kaarten in mum van tijd zouden zijn uitverkocht. Zo’n 85% van de meest trouwe aanhang van Feyenoord heeft dus een duidelijk signaal afgegeven, door niet in de tekenen om deze wedstrijd te bezoeken nu er sprake is van een verplichte buscombi.

Feyenoord is geen tegenstander van verplicht combivervoer per bus voor supporters. Maar er dient dan wel voldoende grondslag voor te zijn. Onze supporters gedragen zich zeker bij nationale uitwedstrijden al jarenlang goed. Je zou dan verwachten dat bij uitwedstrijden versoepeling van het regime het gevolg is. Het tegenovergestelde blijkt waar. Steeds vaker worden we als club geconfronteerd met aanvullende maatregelen die de bewegingsvrijheid beperken van onze supporters. Goed gedrag is vanzelfsprekend en hoeft dus niet eens beloond te worden. Maar de ontwikkeling die nu gaande is baart ons zorgen. Verplicht supportersvervoer is een aanvullende veiligheidsmaatregel, die alleen zou moeten worden ingezet wanneer de absolute noodzaak daarvoor aanwezig is."

Feyenoord doet dus geen kaarten in de verkoop voor de wedstrijd tegen RKC en roept alle supporters dringend op om niet via andere kanalen alsnog kaarten te bemachtigen.

Deze Trouwe Hond juicht de actie van Feyenoord van harte toe en hoopt dat de clubleiding van NEC hier een voorbeeld aan neemt. Het loopt bij ons inmiddels immers ook de spuigaten uit met belachelijke combi-regelingen. Watching football is not a crime!

Mark

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.