Heubach: vecht voor NEC, houdt van FC Twente

Bij FC Twente vierde Jeroen Heubach de afgelopen maanden louter successen. Het komende half jaar moet de 35-jarige linksback als huurling bij NEC echter vechten voor behoud in de Eredivisie. Een opvallende transfer, van de koploper naar de degradatiekandidaat, maar Heubach denkt niet in posities op de ranglijst. "Ik wil gewoon weer voetballen", aldus de routinier, die de uit de gratie gevallen Youssef El-Akchaoui moet vervangen in Nijmegen.

Voor de trouwe voetbalvolgers was het zondag in de Goffert even wennen. Jeroen Heubach, het ‘kind van Enschede’, in het rood-groen-zwart van NEC. Afgezien van een uitstapje naar MVV droeg de noeste verdediger altijd het rood van FC Twente. Heubach pakte vorig seizoen geregeld zijn wedstrijdjes mee als stand-in voor Edson Braafheid. Coach Steve McClaren zag Braafheid afgelopen zomer vertrekken naar Bayern München en haalde met Nicky Kuiper en David Carney vervolgens twee nieuwe vleugelverdedigers binnen. Omdat Dwight Tiendalli het ook nog eens goed deed op die positie, bleef de rol van Heubach bij ‘zijn’ Twente beperkt tot die van gangmaker in de kleedkamer.

De routinier moest het in de eerste seizoenshelft doen met wat minuten in het bekertoernooi en de Europa League. "De laatste keer dat ik in de basis stond, was tegen Steaua Boekarest", blikt Heubach terug. "Bij Twente kwam ik weinig aan spelen toe. Omdat mijn kans op speeltijd bij NEC groter is, heb ik in de winterstop de overstap gemaakt."

De oer-Tukker debuteerde zondag in de ‘Gelderse derby’ tegen Vitesse voor NEC met een assist én een overwinning (2-1). "Dit is best een lekkere binnenkomer", stelde Heubach nuchter vast. Over zijn eigen optreden wilde de gedrongen back weinig kwijt. "Ik praat niet zo graag over mezelf." Heubach liet zich ook slechts met moeite verleiden tot wat uitspraken over FC Twente. "Ik wil eigenlijk niet praten over Twente, ik ben nu bij NEC en wil voor deze club wedstrijden winnen. Of ik een grote stap terug heb gezet? Nou, Twente staat bovenaan en voetbalt een stuk makkelijker, hier wordt het vechten onderin de Eredivisie."

Op het veld geeft Heubach zich de komende maanden helemaal voor NEC, maar in gedachten is hij bij zijn vrienden in Enschede, die een gooi willen doen naar de landstitel. Zondagochtend stuurde hij Sander Boschker een sms om de doelman en diens ploeggenoten succes te wensen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Natuurlijk hou ik Twente in de gaten, ik heb daar zo lang gezeten en ook het eerste half jaar van dit seizoen meegemaakt. Ik ben nu bij NEC, focus me volledig op deze club, maar mijn hart klopt door bij FC Twente."

Bron: FC Update

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.