IJzersterke Babos neemt afscheid van laatste plek

De grote Hongaar schudde beslist het hoofd. „Nee”, zei Gábor Babos na afloop van zijn perfecte wedstrijd tegen RKC Waalwijk. „Ik keer niet terug in het doel van Hongarije. Ik richt me helemaal op NEC.” Zelfs de pikante loting voor de EK-kwalificatie waarbij Hongarije in groep E onder meer stuit op Ne­derland, kon de doelman niet ver­murwen. „Ik heb het hoofdstuk als international afgesloten”, klonk Babos beslist.

Gisteren in Waalwijk keepte hij misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Of ze hem nou van afstand onder vuur namen of dat ze pardoes voor zijn neus op­doken, Babos bleek domweg niet te passeren. Zelfs niet in de slotse­conde toen het spitsuur werd in het Nijmeegse strafschopgebied. „Potje kreeg die bal maar niet weg. Heb ik ’m maar opgeraapt”, gaf hij zichzelf wel heel weinig credits voor de redding waarmee hij de bal op een katachtige manier uit de lage hoek had getikt.

En verder was Babos vooral blij. „Dit is een heerlijk gevoel. De nul gehouden en weer eens een uit­wedstrijd gewonnen. De laatste keer was in Alkmaar tegen AZ. Na­tuurlijk moeten we beter gaan spe­len. Meer laten zien. Maar we heb­ben wel definitief afscheid geno­men van de laatste plaats.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.