Jasper Cillessen snapt gekke week wel

Het was een week van uitersten voor Jasper Cillessen. Vrijdagavond nog kwam hij terug met de NEC-selectie van het trai­ningskamp in Spanje, waar hij een week lang meedraaide met het eer­ste. Krap drie dagen later moest de 20-jarige keeper prompt op de bank toekijken bij Jong NEC tegen Jong FC Twente: 2-1.

Hij glunderde in Estepona. Het trainingskamp met de hoofd­macht was de beloning voor een goede eerste seizoenshelft. Maar denk nu niet dat het lachen Cilles­sen gisteren alweer was vergaan. „Nee joh, helemaal niet”, zegt de Groesbekenaar meteen. „We heb­ben drie keepers bij Jong NEC, de afspraak is dat we om-en-om spe­len. We komen alle drie even vaak aan de beurt, dus we weten dat we de kansen tijdens een seizoen wel degelijk krijgen. En dan is het aan onszelf om te laten zien wat we er mee doen. Dit keer heeft Rein Baart het goed gedaan, want hij maakt in de slotfase nog twee heel belangrijke reddingen.”

Als trainer Arno Arts van de belof­ten – Jack de Gier had trainerscur­sus – langs loopt en grapt dat de hij ‘de juiste keuze op doel had ge­maakt’, kan Cillessen daar oprecht smakelijk om lachen. Arts slaat meteen zijn arm om hem heen. „Spanje was een bonus”, legt Cil­lessen uit. „Heel mooi en ik heb er echt elke dag van genoten. Maar dat ik met het eerste mee mocht heeft aan mijn positie niets veran­derd. Zo zie ik dat zelf. En anders houden mijn ouders me daar wel nuchter in.”

De Groesbekenaar is bezig aan zijn negende seizoen bij NEC, zijn tweede bij het beloftenteam. „Vo­rig seizoen ben ik drie maanden geblesseerd geweest, met een ge­broken middenvoetsbeentje. Dat was pas balen. Als ik dan kijk waar ik nu sta, heb ik een mooi jaar ge­had. Toch? Daar kan een wissel­beurt nu niets aan veranderen.” Cillessen zag dat Moestafa El Kabir weer eens de hoofdrol had bij Jong NEC. Hij maakte nog voor de rust beide Nijmeegse treffers. Een paar minuten voor tijd scoorde Fla­mur Kastrati de 2-1.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.