Jong NEC verliest van Jong Sparta

Nadat eerst onze mannen van de eerste selectie iets meer dan een week geleden op het nippertje van Sparta wisten te winnen, was het vanavond de beurt aan de jongens van Jong NEC. Op de Eendracht kwam vandaag om 18:30 Jong Sparta op bezoek. Zo op het eerste gezicht een makkelijke tegenstander; de resultaten van de Rotterdammers wijzen echter anders uit. Met 26 punten staat de club momenteel in de top drie van de beloften. Coach van Jong NEC, Jack de Gier doet het daarentegen ook zeker niet slecht met zijn team: het team bezat voordat de wedstrijd begon de zevende plek, op slechts drie punten achterstand van nummer drie Jong Sparta.

Het was even afwachten hoe onze jonge talenten het gingen doen zonder topscoorder Moestafa El Kabir, die waarschijnlijk vanavond het ene na het andere doel raakte op de bank bij Call of Duty. Zonder Kebab kwamen onze jongens echter niet tot scoren: NEC verloor deze avond met een minimale uitslag van 0-1 door een doelpunt van aanvaller David Abdul. De voormalig Arubaans international kwam in totaal vier keer in actie voor het eerste elftal van de Kasteelheren.

Er kon dus geen vervolg worden gegeven aan de goede laatse weken van de beloften. In de voorgaande wedstrijden werd gewonnen van Jong Feyenoord, Jong FC Twente, Jong Helmond en daarnaast ook gelijkgespeeld tegen Jong de Graafschap en Jong Willem II. Ook in de beker staan ze er goed voor: hierin staat in de halve finales een duel tegen Jong FC Utrecht op het programma. Door de nederlaag zakt onze ploeg één plaatsje naar beneden (ADO Den Haag stijgt een plekje door een overwinning op FC Groningen), van de zevende naar de achtste plaats. De afstand tot koploper PSV bedraagt acht punten en de afstand tot hekkensluiter Helmond Sport bedraagt zestien punten. Sparta doet betere zaken: zij stijgen naar de tweede plek.

El Kabir trof twee keer doel, op COD.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.