King afgetest, Zuid-Amerikanen nog op proef

Het Nigeriaanse talent King Osanga (19), dat de afgelopen weken een teststage liep bij NEC, is inmiddels weer teruggestuurd naar FC Heartland. „Hij is een spe­ler met potentie, maar geen directe versterking”, legt technisch direc­teur Carlos Aalbers uit. „Financieel staat er ook te veel tegenover, met een afkoopsom en een salaris voor een speler van buiten de EU.”

Het lot van de twee Zuid-Amerikaanse testspelers is nog onduidelijk. Een van hen, de Colombiaan Miquel Montaño, is nog altijd niet in Nederland gearriveerd. Hij wacht nog steeds op een vi­sum. De kans dat de aanvaller überhaupt nog naar Nederland komt wordt dan ook met de dag kleiner, zeker aangezien de transfermarkt over 6 dagen alweer sluit.

De Argentijnse jongeling Emanuel Rojas (18) is inmiddels al wel in de Goffert. Afgelopen donderdag trainde de aanvaller van Quilmes AC, dat momenteel uitkomt in de Argentijnse 2e divisie, al mee met de beloften. Het lijkt ook voor hem echter een zware dobber te worden om een contract te versieren, aangezien de kwaliteit/prijs verhouding voor testspelers in de Goffert momenteel erg ongunstig uitvalt. Al blijft het optrommelen van testspelers onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’ natuurlijk best een goede zet, misschien dat ook wij een keer op een Honda stuiten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.