Krankzinnig verlies voor NEC

Gábor Babos was na afloop van de krankzinnige beker­nederlaag tegen Ajax (3-2 na ver­lenging) een van de weinige NEC’ers die scheidsrechter Richard Lies­veld nog een hand gaven. Dat ging zeker niet van harte. „Ik heb hem gezegd dat hij belachelijk gefloten heeft”, foeterde de NEC-doelman. „We speelden in de verlenging met negen tegen twaalf.”

Babos had zich kapot geërgerd aan de scheidsrechter. „Normaal praat ik na een nederlaag niet over de scheidsrechter. Maar dit kon echt niet! Bij vergelijkbare situaties kre­gen spelers van ons wél de tweede gele kaart, waar spelers van Ajax niets kregen. Die momenten zijn deze wedstrijd bepalend geweest.”

De aanvoerder van NEC, die zijn ploeg met talloze reddingen in de tweede helft op de been had ge­houden, was trots op de wijze waarop de Nijmegenaren zich had­den teruggeknokt. Dat het nog ver­lengen werd, was alleszins verras­send. „Vanaf de zestigste minuut spelen wij met tien man, na de ro­de kaart voor Jeroen Heubach. Normaal ga je er bij Ajax dan met 4-0 of 5-0 af”, wist Babos.

NEC knokte zich in de slotfase te­rug tegen het fantasieloze Ajax. Die ene succesvolle tegenaanval waar de Nijmegenaren op gokten, kwam er zeven minuten voor tijd. Invaller Mitchell Burgzorg had een puike voorzet op Björn Vle­minckx, die de goal vlak voor rust van Demy de Zeeuw ongedaan maakte (1-1) en er prompt een ver­lenging uit sleepte.

„We hebben met een man minder keihard geknokt. En zelfs de wed­strijd nog omgedraaid. Met tien man, bij Ajax!”, haalde Babos nog maar eens aan. „We hebben alles gegeven, dat is heel positief. We gaan met opgeheven hoofd naar huis, maar dat neemt de teleurstel­ling niet weg. De manier waarop we hier uiteindelijk verliezen doet heel veel pijn.”

De zeer matig bezochte Arena ­nog niet voor de helft vol, de twee­de ring bleef dan ook dicht – viel in de derde minuut van de verlen­ging compleet stil, toen een ande­re invaller van NEC een hoofdrol opeiste. Rens van Eijden, in het veld gekomen voor Arek Ra­domski, kopte een vrije trap van Jeffrey Sarpong knap achter Maar­ten Stekelenburg: 1-2.

De tien uit Nijmegen waren met die treffer opeens op koers voor de tweede bekersensatie in Amster­dam, zestien jaar nadat NEC zich met een 2-1 zege in De Meer voor de bekerfinale had geplaatst. De herhaling van die stunt bleef ech­ter uit omdat Ajax twee vrije trap­pen, beide veroorzaakt door Sar­pong, verzilverde. Alderweireld kopte eerst in de 112e minuut de 2-2 binnen. Drie minuten later kwam NEC met negen man te staan. Na Heubach moest ook Sar­pong met zijn tweede gele kaart in­rukken. De negen van NEC keken nog beduusd om zich heen, de Amsterdammers profiteerden met­een. Uit de bijbehorende vrije trap kon Siem de Jong bij de tweede paal vogeltjevrij de 3-2 binnenkop­pen. „Die slotfase, ongelooflijk!”, verzuchtte Babos nog eens. „Ik heb hier geen woorden voor.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.