Liesveld krijgt geen hand van Sarpong

Toen hij de overtreding maakte, voelde Jeffrey Sarpong het onheil al aankomen. Richard Lies­veld tastte in zijn borstzakje. Daar was de gele kaart. En hup, daar had-ie de rode ook al te pakken.

„Het was dom van me, omdat het gebeurde op het middenveld”, zei Sarpong. „Maar ik baalde dat Ajax net op 2-2 was gekomen. Na een overtreding van mij waar ik mijn eerste gele kaart voor had gekre­gen. Alleen die sloeg echt nergens op. Bij die tweede gele kaart had ik Eriksen gewoon voor me moe­ten houden. Maar ik was te gre­tig.”

Samen met elftalbegeleider Ton Spaan was hij pas halverwege de trap naar de kleedkamer of Siem de Jong kopte de 3-2 binnen. „Vre­selijk. Twee overtredingen van mij. Twee vrije trappen. Twee doelpun­ten. Ik had echt het gevoel dat het mijn schuld was.” Hij knikte. „In de verlenging heb ik heel vaak naar de klok gekeken. We stonden constant onder druk. Ook al omdat we te veel die bal naar voren joegen. Voorat we het wisten stonden ze alweer voor on­ze neus. Het was juist zaak om rus­tig te blijven. Zoveel mogelijk spe­len op balbezit. Maar we stonden natuurlijk al een hele tijd met een man minder op het veld. Dat ga je voelen. Het werd zwaarder en zwaarder.”

Extra zuur was het voor de tien en later negen NEC’ers was het dat beide Amsterdamse goals uit stan­daardsituaties vielen. „Juist op die momenten. Dat het even niet uit­maakt dat je een of twee man min­der hebt. Juist toen scoorde Ajax. Dat kwam echt hard aan,” zei Sar­pong. Maar wist de middenvelder, als de kater van de bekeruitschakeling verwerkt was, zou het gevoel van trots gaan overheersen. „Omdat we met z’n allen zo keihard ge­werkt hebben. Iedereen gaf hon­derd procent.” Er was een man van wie hij geen afscheid had genomen. „De scheidsrechter. Die heb ik dit keer geen hand gegeven,” zei Sarpong. Uit de grond van zijn hart.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.