NEC in actie voor Ronald McDonaldhuis

De wedstrijd tussen NEC en NAC, komende vrijdag­avond in het Goffertstadion, staat in het teken van het Ronald McDo­naldhuis. Niet alleen mogen ex-patiëntjes samen met broertjes en zusjes het veld oplopen aan de hand van de spelers, ook wordt er via een sms-actie geld ingezameld.

„Jochem van Gelder zal het pu­bliek oproepen om ons te steu­nen”, zegt Erny Frowijn van het Ronald McDonaldhuis in Nijme­gen. „De toeschouwers wordt ge­vraagd om een sms-bericht te stu­ren naar 3669 onder vermelding van de naam ‘Ronald’. De suppor­ters die meedoen, ontvangen dan direct een berichtje terug. Dat kost hen 1,50 euro. Daarvan gaat 1,12 eu­ro naar ons.”

Het Ronald McDonaldhuis, geves­tigd bij UMC St Radboud en be­doeld voor families die van ver ko­men en een kind in het ziekenhuis hebben liggen, is eind 2009 flink verbouwd en opgeknapt. Het aan­tal kamers steeg van 17 naar 24. Vanwege de uitbreiding van de ca­paciteit, zijn donaties welkom. „Donateur worden kan natuurlijk ook, voor 12,50 euro per jaar.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.