NEC uitgeschakeld door ajax & Liesveld

Net zoals in de competitiewedstrijd een paar maandjes geleden, kwamen we ook deze keer op slag van rust met 1-0 achter in de Arena. Na een fout van Heubach kreeg ook De Zeeuw van Radomski alle ruimte om de 1-0 binnen te schieten. NEC zette er vrijwel niks tegenover, hooguit een paar afstandschoten van Sarpong waar niemand bij Ajax wakker van lag.

In de 2e helft trok scheidsrechter Liesveld even alle aandacht naar zich toe door Heubach een gele kaart te presenteren omdat de Tukker een vrije trap te vroeg nam. Nog geen tien minuten later mocht dezelfde Heubach de kleedkamer opzoeken, na een vermeende handsbal. Met nog een half uur te gaan leek het makke NEC helemaal rijp voor de slachtbank, maar Ajax drukte niet door. Bij NEC werden Erton, Radomski en Wellenberg vervangen door Davids, van Eijden en Burgzorg. Compleet uit het niet (maar niet minder lekker!!!) resulteerde dit zeven minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Een heerlijke voorzet van Priester werd feilloos binnen gekopt door Vleminckx!

Het onmogelijke is gebeurd, invaller Rens van Eijden kopt ons in de 93e minuut op een 1-2 voorsprong!!! De 1e helft verlengen zit er op, we staan nog steeds op een 1-2 voorsprong. Net zoals 16 jaar geleden! 8 minuten voor tijd gebeurd het dan toch, Alderweireld kopt de 2-2 binnen. Een paar minuten later krijgt ook Sarpong zijn tweede gele kaart (binnen een paar minuten) en mogen we met 9 man door. Gelijk daarna kopt Siem de Jong de toegekende vrije trap binnen: 3-2.

Het bekersprookje en een herhaling van 1994 gaat helaas als een nachtkaars uit…