Niels en Potje geschorst, vier spelers op scherp

De afgelopen wedstrijd was het weer zover: Niels Wellenberg en Patrick Pothuizen tekenden in het met 0-2 verloren duel met FC Groningen voor respectievelijk de 55ste en 56ste gele kaart van het huidige seizoen (beker meegerekend). Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer en daarom hebben wij er even een overzichtje van gemaakt:

Voor Niels Wellenberg was het afgelopen week tegen FC Groningen alweer zijn zevende gele kaart van het seizoen. Nadat hij eerder al een schorsing kreeg voor zijn vijfde gele kaart is hij er in het uitduel van aankomende zondag tegen FC Twente ook niet bij. Ook de gele kaart van Patrick Pothuizen blijft niet zonder gevolgen: het is alweer zijn vijfde gele kaart in de competitie, en ook hij moet daarom het duel in Enschede vanaf de tribunes bekijken. Bij de statistieken van Pothuizen staat dat hij al op zes gele kaarten staat, hierbij word echter ook de gele kaart uit het bekerduel met Ajax meegerekend.

Er zijn ook een aantal spelers die op scherp staan:

– Arek Radomski: hij incasseerde dit seizoen al zes gele kaarten. Wanneer hij nog één gele kaart er bij krijgt is hij geschorst voor het volgende duel. Ook bij zijn statistieken zal misschien een kaart extra staan, dit is ook vanwege een gele kaart in de beker.

– Ramon Zomer: de teller van Ramon staat momenteel op vier gele kaarten, nog één gele kaart en hij is dus voor het volgende competitieduel geschorst. In de beker kreeg hij ook twee gele kaarten, en dus een rode.

– Dat Mitchell Burgzorg de laatste wedstrijden aan een opmars bezig is, dat is een ding wat duidelijk is. Toch gaat hij met zijn fanatisme soms nét over de grens, iets wat dit seizoen al zorgde voor vier gele kaarten. Nog één gele kaart en Priester is geschorst voor het volgende duel.

– Bjorn Vleminckx: naast de rode kaart in het vriendschappelijke duel met FK Pelister en de gele kaart tegen FC Eindhoven pakte de miljoenenaankoop van NEC ook een aantal kaarten in de Eredivisie. Op dit moment kreeg hij in de Eredivisie drie keer geel en één keer rood. Omdat een rode kaart niet meetelt voor een schorsing bij vijf of zeven gele kaarten, kan de Belg zich nog twee gele kaarten permiteren. Ook Rens van Eijden kan zich nog twee kaarten permiteren. 

Moestafa El-Kabir: nog één gele kaart te gaan voor een schorsing. Die gaat hij volgens ons niet meer krijgen.

Mocht je vaker twijfelen of een speler geschorst is of niet? Kijk dan eens op deze pagina. Hierop staan alle statistieken van onze club. Kijk bij het overizicht van kaarten, en klik daarna op de speler om te kijken hoeveel er in de competitie zijn gegeven.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.