Nuytinck beleeft een echte superavond

Voor Bram Nuytinck was het een mooie week. Eerst werd zijn contract verlengd tot 2013. En gisteravond scoorde hij twee keer voor NEC tegen NAC: 4-2.

De glimlach zat op zijn gezicht gebeiteld. „ Dit is prachtig. Super. Su­per. En dan ook nog ge­kroond worden tot man of the match. Echt alle emoties kwamen los bij die eerste goal”, glunderde de 19-jarige Bram Nuytinck. Hoewel NAC bij de tweede corner van Jeffrey Sarpong op de hoede was, volgde Nuytinck dezelfde looplijn als bij zijn eerste goal. „Waarom niet. Bij die eerste goal zette Bas Sibum een perfect blok. En prompt gebeurde dat bij de tweede weer. We worden gevreesd om onze spelhervattingen. Ramon Zomer, Björn Vleminckx, Bas Si­bum. We hebben zoveel sterke koppers.”

En zijn week was al glorieus be­gonnen. „Cees van Vossen, mijn zaakwaarnemer, belde dat NEC wilde praten. Dinsdag zat ik met Monique, de vrouw van Cees, bij Carlos Aalbers. Zij begeleiden mij samen. Monique is heel goed. Zij kan hard zijn als het moet, maar ons gesprek verliep heel ontspan­nen.” Carlos Aalbers beaamde dat. „Dins­dag hadden we gesproken. Donder­dag kreeg ik een telefoontje. Er was een akkoord. Geen ellenlange onderhandelingen. Zo kan het dus ook.”

En op de dag dat Nuytinck bijte­kende, beloonde Wiljan Vloet hem gelijk met een basisplaats te­gen NAC Breda. Zijn tweede, na­dat hij tegen Sparta voor de eerste vanaf het begin had mogen spelen. „Maar toen was dat anders. Hoor­de ik het vlak voor de wedstrijd. Nu kon goed naar deze wedstrijd toeleven”, zei Nuytinck. „Ik heb altijd tegen Bram gezegd dat hij zich niet moet focussen op een plaats in het centrum”, zei Vloet. „Daar heb je Ramon Zomer voor je, maakte ik hem duidelijk.

Zorg dat ik wat te kiezen heb. Dat ik je op meerdere posities kan inzet­ten.” Net zo belangrijk als zijn twee doelpunten, was daarom de ma­nier waarop Nuytinck zich gistera­vond als linksback staande hielde. Na rust verloor de jonge verdedi­ger bijna geen duel meer. Niet in de lucht, maar ook niet een-te­gen-een over de grond. „Op dat laatste heb ik echt getraind”, zei de tiener uit Heumen. „Het is een van de moeilijkste dingen voor een verdediger. De aanvaller heeft de bal. Hij weet wat-ie gaat doen.

Je moet honderd procent gecon­centreerd zijn. Al die bewegingen zijn niet belangrijk. Die focus moet volledig op de bal zijn.” Man wat een avond was het voor hem geweest. „Voor de hele ploeg. Dit is zo belangrijk voor ons. Drie keer winnen achter elkaar. We zijn een hecht team geworden. Het ge­voel is zo goed!” Omdat hij donderdag al wist dat hij in de basis zou starten, had Nuytinck maar liefst acht kaarten geregeld. Mijn broer, mijn zus, ne­ven, nichten, mijn moeder. Ze wa­ren er allemaal. Alleen mijn vader niet. Hij is hoogleraar in de rech­ten. Vanavond gaf hij een cursus. Ja, zonde.” en toen schudde hij zijn hoofd. Carnaval vieren? Nou nee. „Ik vind het een leuk feest. Vorig jaar nog in Den Bosch geweest. Maar dit keer maar niet. Woensdag spe­len we tegen Willem II. Daar focus ik me nu weer op.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.