Roc: “NEC is ons geld waard”

Uit onderzoek van de SP in de Tweede Kamer blijkt dat mbo-scholen jaarlijks tienduizen­den euro’s steken in het sponsoren van voetbalclubs of lid zijn van bu­sinessclubs. Daar berichtte dag­blad De Telegraaf gisteren over. Het zou gaan om forse bedragen aan onder meer Vitesse, Sparta en FC Groningen.

Ook ROC Nijmegen was terug te vinden in het onderzoek. Als zoge­heten stersponsor staat de onder­wijsinstelling jaarlijks voor een be­drag van 25.000 euro op de spon­sorlijst bij voetbalclub NEC. Woordvoerder Erik Lelieveld van ROC Nijmegen bevestigt het ver­haal maar plaatst kanttekeningen bij het onderzoek van de SP. „Het klopt dat wij voor dat bedrag als sponsor aan NEC verbonden zijn.

Maar dat is op zich allemaal heel plausibel uit te leggen. Van dat be­drag gaat in werkelijkheid maar 10.000 euro daadwerkelijk over ta­fel. Voor de huur van een business­loge. Het overige bedrag is een partnership in natura.” Zo levert ROC Nijmegen stagiaires aan de voetbalclub en huurt het klaslokalen in sportcomplex De Eendracht. Een eerlijke overeen­komst dus, vindt Lelieveld. „NEC moet voor zichzelf uitmaken of dat verschil van 15.000 euro goed wordt gemaakt door onder meer de diensten die stagiaires le­veren.

We hebben zo’n vijftig leer­lingen rondlopen die onder meer worden ingezet als stewards en be­veiligers van het stadion.” Is dat desondanks niet wat vreemd in een tijd van, ook voor mbo-opleidingen, economisch moeilijke tijden om 10.000 euro uit te trekken voor de huur van een businessloge? Lelieveld vindt van niet. „Zestig procent van de be­roepsbevolking betreedt de ar­beidsmarkt via het mbo. Het is dan ook belangrijk dat we in con­tact komen en blijven met het be­drijfsleven. Dat gaat makkelijker via zo’n loge. In combinatie met de samenwerking met NEC is het dat ons waard.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.