Vloet gaat voor derde winst in Eindhoven

Toen Wiljan Vloet gis­terochtend in de kleedkamer ver­telde dat hij graag voor de derde keer als trainer bij PSV wilde win­nen, keken sommige NEC-spelers hem een tikkeltje verbaasd aan. NEC won nog nooit bij PSV. „Met Roda heb ik er twee keer ge­wonnen. Ik zou niet weten waar­om dat met NEC niet kan. Natuur­lijk, PSV is een ontzettend goede ploeg. Maar elk elftal verliest wel eens. Ieder duel is het mogelijk te winnen, daar moet je altijd voor gaan. Ook PSV-uit”, zegt hij.

Voor de trainer van de Nijmegena­ren heeft het duel een speciaal tint­je. In november verruilde hij zijn functie als hoofd opleidingen in Eindhoven voor het trainerschap in Nijmegen. „Van PSV-zijde heb ik van de week al de nodige sms’jes gehad”, zegt hij. Vloet heeft in de basisopstelling weer een plek ingeruimd voor Lo­renzo Davids, die zondag tegen Vitesse gepasseerd was. Davids neemt de positie in van de ge­schorste Arek Radomski. Verder houdt Vloet vast aan hetzelfde elf­tal als in de derby.

„Het moet geen duiventil worden, met iedere week weer andere keu­zes”, aldus Vloet. „Vertrouwen is een belangrijk aspect, dat vertrou­wen moet je spelers ook geven. Het is voor ons een goede week ge­weest. Ik heb de jongens gezegd dat ze daarvan moesten genieten. En nu is het zaak dat we verder gaan en doorpakken. De winst op Vitesse was een bevestiging van de stappen van de afgelopen periode. Dat moeten we doorzetten.”

PSV begint vanavond (20.45 uur) met een aanvallend ingesteld mid­denveld tegen NEC. De Eindhove­naren missen de geblesseerden Or­lando Engelaar (achillespees) en Timmy Simons ( bilspier). Trainer Fred Rutten start daarom met het drietal Otman Bakkel, Ibrahim Af­ellay en Ola Toivonen in de mid­denlinie. Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach; Sibum, Sar­pong, Davids; Fejzullahu, Vleminckx, Ntibazonkiza.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.