Vloet hoopt op impuls van hier tot Tokio

Ajax mist vanavond in de kwartfinale van de beker tegen NEC aanvoerder Luis Suarez, maar dat zal de wedstrijd in de Arena niet op z’n kop zetten, weet Wil­jan Vloet.

„Ik geloof dat er nog een paar op de bank zitten, die ook wat kun­nen”, klinkt de coach van de Nij­megenaren droogjes. „Normaal ge­sproken is Ajax een klasse beter dan NEC, al kun je zien dat de ploeg nog niet stabiel is. De ene week presteren ze top, de volgen­de wedstrijd is het weer minder. Maar dit is bekervoetbal, hè. Je hoeft niet achterom te kijken. Er is geen weg terug.”

Fijntjes wijst hij nog maar eens op de wedstrijd van Jong NEC dat in de aanloop naar de ‘grote partij’ maandagavond Jong Ajax uit het bekertoernooi kegelde. „Lang niet alles ging even goed. Zeker in de eerste helft niet. Maar ze hebben er voor geknokt. Ze zijn er in blij­ven geloven. Met een fantastisch resultaat als gevolg.”

Hij laat het toverwoord nog maar eens vallen. Vertrouwen. Zijn spe­lers waren het kwijt, maar er wordt hard gewerkt om het terug te krijgen. „Resultaten helpen dan enorm. Die 2-1 tegen Vitesse. Heel belangrijk. Eigenlijk wil je dan lie­ver niet daarna gelijk clubs uit de top-vier treffen. PSV uit. Ajax uit. Aan de andere kant, stel dat we Ajax uitschakelen. Net als in 1994 toen NEC in De Meer won met 2-1. Dat zou de ploeg een impuls van hier tot Tokio geven.”

Tegen Ajax beschikt Vloet weer over Arek Radomski, die vrijdag te­gen PSV nog geschorst was. Waar­schijnlijk gaat dat ten koste van Lo­renzo Davids. Dominique Kivuvu is buiten de selectie gevallen. De international van Angola zit tegen Ajax op de tribune. „Daarmee is hij niet per definitie mijn negen­tiende man. Maar we hebben ne­gentien fitte spelers en ik mag er maar achttien meenemen. Dan moet je keuzes maken.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heu­bach; Radomski, Sarpong, Sibum; Fejzul­lahu, Vleminckx, Ntibazonkiza.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.