Volgend jaar opnieuw vroege start competitie

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor het komende competitieseizoen bekend gemaakt. Er is wederom gekozen voor een vroege competitiestart, dit om de Nederlandse clubs die in de Europese toernooien dienen aan te treden zo goed mogelijk voorbereid op pad te sturen. De eredivisie 2010/2011 start in het weekend van 6, 7 en 8 augustus. De Jupiler League start een week later.

De start van de competitie is overigens voor de komende jaren vastgelegd. In een jaar waarin men toewerkt naar een eindtoernooi start de eredivisie in het eerste weekend van augustus. In de jaren waarin geen eindtoernooien worden gespeeld – zoals in competitieseizoen 2010/2011 – start de eredivisie in het tweede weekend van augustus (blijkbaar wordt het weekend met zondag 1 augustus aangemerkt als het eerste weekend van die maand). De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal vindt op de zaterdag voorafgaand aan de eerste speelronde van de competitie plaats.

De competitieopzet van de eredivisie, de bekeropzet alsmede de opzet voor de Europese toernooien is komend seizoen ongewijzigd. De Jupiler League kent wel een wijziging, van 20 naar 18 clubs. Aan het eind van dit seizoen degraderen twee clubs naar de twee nieuw te formeren Topklassen.

Voor de volledige kalender klik hier.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.