Vooruitblik: PSV-NEC

Normaal gesproken worden de voorbeschouwingen op deze site uiteraard geschreven door iemand van het team van De Trouwe Honden. Voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag is dit echter niet het geval. Voor deze ene keer wordt de vooruitblik geschreven door de PSVZuipsite. In ruil hiervoor is de vooruitblik van de wedstrijd op de PSVZuipsite door iemand van De Trouwe Honden geschreven. Een ludiek initiatief van beide supportersgroepen dat, voor zover wij weten, nog niet vaak heeft plaatsgevonden in supportersland…

Waar we doorgaans gewend zijn om op zaterdagavond naar ons clubje te kijken, spelen we dit weekend op de vrijdagavond. Niet zo zeer omdat wij dat leuk vinden, nee, vanwege contractuele verplichtingen. PSV is namelijk volgens de uitzendrechten verplicht om één thuiswedstrijd in het seizoen op de vrijdagavond te spelen. Ach, eigenlijk hoeven we niet eens te klagen. Beter kun je het weekend ook niet beginnen. Zo kunnen we direct na het werk richting Stratumseind om daar te genieten van enkele glazen bier om daarna naar het stadion te gaan. Vervolgens kunnen we de rest van het weekend heerlijk achterover leunend, kijken naar het zoveelste puntverlies van ‘onze zeer gewaardeerde vrienden’ uit Duivendrecht. Dan is het overigens natuurlijk wel handig als jezelf weet te winnen, maar dat geheel terzijde..

Over ‘vrienden’ gesproken. NEC speelde afgelopen zondag de wedstrijd waar het hele seizoen al naar wordt uitgekeken; thuis tegen ‘die geel-zwarten’. Tijdens die wedstrijd kun je als speler van NEC maar één ding doen en dat is winnen. En hoe, dat maakt geen ene donder uit. Nijmegen kon juichen, want de ploeg van Wiljan Vloet wist met 2-1 te winnen. Vloet kwam overigens voor de winterstop over van PSV en volgde oud-PSV coach Dwight Lodeweges op. Maar of het seizoen nu geslaagd is door deze overwinning? In onze optiek niet, want NEC zit nog steeds in de gevarenzone. De zege van afgelopen zondag is in ieder geval een hele belangrijke en zal vertrouwen geven voor de rest van het seizoen, waarin nog alles gegeven zal moeten worden om niet in die gevarenzone te blijven. Een belangrijke opsteker is dat aanjager Bas Sibum zijn rentree weer heeft gemaakt, waardoor het middenveld weer wat power terug lijkt te hebben gekregen.

Voor ons loopt het seizoen eigenlijk fantastisch. Sinds dinsdagavond zijn ‘we’ weer koploper in de Eredivisie dankzij een 0-1 overwinning op Roda JC. Ondanks het matige en eigenlijk misschien wel slechte spel aan onze zijde, zijn de drie punten uiteraard weer dankbaar in ontvangst genomen. Het vertoonde spel is niet altijd even goed, maar het verschil met vorig jaar is dat slechte wedstrijden ook ‘gewoon’ in winst worden omgezet. Verder is het kijkspel aanzienlijk verbeterd, al was daar tegen Roda JC niet veel van te zien.

Over vrijdag dan maar. Beide ploegen zitten in de winning mood, vorig jaar kaapte N.E.C nog een punt weg uit Eindhoven, PSV heeft mogelijk de wedstrijd van dinsdag nog in de benen, dus gespeeld is de wedstrijd nog allerminst. Toch mag dit voor ‘ons’ geen excuus zijn. Wil je kampioen worden, dan moet je in deze fase alles winnen, ook al speel je drie wedstrijden in zes dagen tijd.

Vanuit het Eindhovense wensen wij jullie een fijne wedstrijd toe. Tot vrijdagavond!

Onze vooruitblik op psvzuipsite

De statistieken uit ons archief

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.