Wegereef, hou je kaarten op zak!

We zijn weer aan het begin van de week én dus is het weer tijd voor de aanstellingen van de scheidsrechters. Nadat de KNVB zondag Roelof Luinge met zijn vrouw naar de Goffert stuurde, sturen ze nu Jan Wegereef naar het Phillips Stadion. Doordat ‘good oldie’ Roelof Luinge afgelopen weekend belabberd floot en gele kaarten strooide alsof het pepernoten waren, is het nu te hopen dat Jantje zijn kaarten wel op zak houd!

Want door Roelof mag Radomski vrijdag niet meedoen en staan Zomer, Wellenberg en Potje op scherp. De laatste keer dat Wegereef floot was overigens een duel om niet te vergeten: in het begin van het seizoen had hij de eer om de derby in Arnhem te fluiten. Iedereen weet natuurlijk hoe dit afliep: Vitesse stond 2-0 voor, spelers lagen minutenlang geblesseerd op het veld en tijdrekken was prioriteit nummer één. NEC maakt in de slotfase 2-2, Vitesse wist niet hoe gauw ze moesten voetballen en Wegereef blies triomfantelijk op zijn fluitje.

De laatste keer dat de leidsman, die afgelopen zondag zijn 48e verjaardag vierde, een rode prent tevoorschijn haalde was in 2006. Toen moest de inmiddels vertrokken Jonas Olsson in de negentigste minuut het veld van Sparta verlaten omdat hij een tweede kaart moest incasseren.

Hier nog even de statistiekjes:

Eredivisieduels gefloten door Jantje
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 14 6 4 4 18 24
Uit 15 3 6 6 12 22
Totaal 29 9 10 10 30 46

Als je de totaalstatistieken zo ziet gaan wij gewoon winnen vrijdag! En Wegereef, als je dit stukje leest onthoud dit goed: als een keeper met opzet een been naar voren steekt met als doel de tegenstander uit de wedstrijd te schoppen dan is dit gewoon DONKER ROOD.

Deze Briellenaar fluit vrijdagavond

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.