Zo zagen wij het: PSV – NEC

Bij een uitwedstrijd tegen een club als PSV is het altijd even het juiste moment afwachten om je tijd in een onmogelijk hoog uitvak met slechte zit en slecht zicht beter te gaan besteden en alvast te beginnen met het verslag voor op de site. Vandaag was het na de 2-0 van Toivonen daarvoor de hoogste tijd.

Sprankje hoop

Tot dan mochten de twee bussies in het gehalveerde uitvak MMA (Meld misdaad anoniem?) zich vastklampen aan het feit dat PSV in de eerste helft had verzuimd een stevige basis voor een monsterscore te leggen. Deels was dat te danken aan onze Hongaar op goal, die onmogelijke ballen eruit hield, maar weer geen antwoord had op een ogenschijnlijk houdbare kopbal van de wandelende Andrelonreclame op het Eindhovense middenveld. Niet dat NEC niks deed, zeker niet. Saidi en Sarpong pingelden er lustig op los en mochten ook nog wel een eind komen, maar konden niet de indruk wegnemen dat het allemaal met nadrukkelijk goedvinden van de Eindhovenaren gebeurde.

Onterechte penalty, mislukte buitenspelval, goed gemikte corner?

Niettemin is een marge van één goal altijd maar een marge van één goal die met een verdwaalde knal van afstand, een schandalig onterechte penalty of goed vallende corner teniet kan worden gedaan. Veel meer zit er in het Philipsstadion meestal sowieso niet in. Deze avond draaide het echter gewoon uit op een standaard bezoekje aan een grote club. Er viel een tweede goal en de wedstrijd was gespeeld. Het uitvak ging zich maar bezig houden met andere dingen, in dit geval wat pukkelige pubers in het voor thuispubliek vrijgekomen linkergedeelte van het uitvak, die het nodig vonden om de 80 man die de ontberingen van de zoveelste onnodige buscombi hadden getrotseerd, voor Ajax-publiek uit te maken, maar niet door hadden dat de rest van het stadion al twintig minuten voor tijd op huis aanging, en en passant scoorde PSV uiteraard nog de 3-0. Lazovic stelde zich nog even aan, zodat ook op dat gebied de wedstrijd aan het sjabloon voldeed, en zonder een seconde blessuretijd bij te tellen verloste Wegereef niet alleen ons, maar eigenlijk iedereen uit zijn lijden.

Tijdens of toch al van tevoren getikt?

En zo voldeed de avond volledig aan de verwachtingen. De grootste verrassing zat ‘m eigenlijk in de staart. Want kennelijk hadden de autoriteiten ook door dat de avond als de spreekwoordelijke nachtkaars uit zou gaan; we mochten zonder enig oponthoud doorlopen naar de bussen. Zielsgelukkig met deze ongewone vrijheid en luxe stapten we in de klaarstaande busjes. PSV-uit, bijna volledig voorspelbaar. Wat de lezer natuurlijk in onzekerheid achterlaat: is dit verslag echt pas tijdens de wedstrijd getikt of was het toch vooraf al klaar?

Thomas

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.